Kulturno poletje v UGM / Pogovori z umetniki
Umetnostna galerija Maribor, Strossmayerjeva 6
četrtek, 17. avgust 2017 ob 18.00 in sobota, 19. avgust 2017 ob 11.00
povezujeta: Breda Kolar Sluga, direktorica UGM; Nataša Juvan, stiki z javnostmi UGM

V okviru kulturnega poletja v UGM smo za vas med drugim pripravili tudi sklop pogovorov z umetniki, kjer se bomo podali na pot spoznavanja nastanka umetniških del slovenskih avtorjev na razstavi VIS-À-VIS.

1. Pogovor z umetnikoma / Stojan Kerbler in Ludvik Pandur
Pridružite se direktorici UGM, Bredi Kolar Sluga, v četrtek, 17. avgusta 2017, ob 18.00, z njo pobližje spoznajte priznana slovenska umetnika ter spoznajte njun ustvarjalni proces.
2. Pogovor z umenicama / Petra Kapš in Simona Šuc
Dobrodošli tudi na predstavitvi slovenskih umetnic, katerih zanimivosti o umetniškem procesu bomo spoznavali z umetnostno zgodovinarko Natašo Juvan, v soboto, 19. avgusta 2017 ob 11.00.

Razstava VIS-À-VIS prikazuje zbirko Umetnostne galerije Maribor v dialogu z deli iz francoske zbirke 49 Nord 6 Est – Frac Lorraine, mednarodno zbirko sodobne umetnosti, predvsem aktualne produkcije s poudarkom na neklasičnih in nematerialnih vidikih sodobne umetnosti. Za razstavo je iz zbirke UGM izbranih 14 slovenskih avtorjev in 13 avtorjev iz zbirke 49 Nord 6 Est – Frac Lorraine. Zasnovana je na individualnih srečanjih umetniških del v okviru določenih tematskih sklopov, usmerjena pa je na univerzalne vidike umetniške sporočilnosti, pri čemer izbriše navidezne ovire časa, kraja in prostora.

Udeležba je brezplačna. VLJUDNO VABLJENI!