Kulturno poletje v Umetnostni galeriji Maribor
lokacije: Umetnostna galerija Maribor, Strossmayerjeva 6; mariborske ulice; mestni park
junij – julij - avgust 2017

Vljudno vabljeni, da ob kulturno-ustvarjalnih dogodkih v Umetnostni galeriji Maribor z nami preživite vroče poletne dni. Ohladite se v prostorih naše galerije, pridružite se nam ob sprehodu skozi mestni park in na kolesih po mariborskih ulicah. Za vas smo pripravili pester program, ki bo prav gotovo zadovoljil vsako generacijo. 

Meseca julija in avgusta se v sklopu poletnih kolesarjenj z nami podajte na pot spoznavanja javnih spomenikov do konca 19. stoletja, dodobra seznanite s Formo Vivo, mariborskim fotografom Ivanom Dvoršakom in mariborskim krogom ter se spoznajte z umetniškimi sledmi v mestu.

V mesecu avgustu dobrodošli, da se nam pridružite ob pogovorih z znanimi slovenskimi umetniki, ki svoja dela v dialogu s francoskimi umetniki razstavljajo na razstavi VIS-À-VIS, Zbirki UGM in zbirki 49 Nord 6 Est – Frac Lorraine. Med njimi so tako fotografi kot performativni umetniki in akademski slikarji. 

Za naše najmlajše umetniške nadobudneže smo pripravili torkove ustvarjalnice, kjer bodo lahko skozi različna dela in materiale uporabljali svojo domišljijo ter ustvarjali čudovite umetnine. Da pa tudi zrelejše generacije pridejo na svoj račun, smo v okviru programa pripravili še delavnice za mladino in odrasle, kjer bo do izraza lahko prišel vaš kiparski in/ali slikarski navdušenec.

VLJUDNO VABLJENI!