Ta veseli dan kulture v UGM
sobota, 3. december 2016, 10.00-18.00
Umetnostna galerija Maribor, Strossmayerjeva 6
+ UGM Studio, Trg Leona Štuklja 2

Umetnostna galerija Maribor na Ta veseli dan kulture, ki je tudi mednarodni dan invalidov, vabi vse obiskovalce, da dan preživijo v okrilju vizualne umetnosti. Brezplačno obiščite razstavi Slovenija in neuvrščeni pop v UGM in Ane Pečar / Kristalno jasno v UGM Studiu.

Otroci, starši, babice in dedki ste vljudno vabljeni na ustvarjalni ogled razstave Slovenija in neuvrščeni pop in družinsko ustvarjalnico v UGM.

Kustosinji dr. Petji Grafenauer in sokustosu ter oblikovalcu Vasji Cenčiču se pridružite na otvoritvenem vodstvu po razstavi Slovenija in neuvrščeni pop. Razstava prikazuje likovno umetnost šestdesetih in sedemdesetih let 20. stoletja, ki je nastajala v socialistični republiki Sloveniji. Razstavljena umetniška dela druži zanimanje za raznorodne oblike novih figuralnih izrazov in soočenje s prodorom potrošniške kulture.

Razstava Ana Pečar / Kristalno jasno prikazuje dela umetnice mlajše generacije, ki se ukvarja z videom, zvokom, performansi in vidžejanjem. V svojih delih večkrat obravnava motive iz narave, zlasti vodo, ki jih z različnimi prijemi, kot so npr. plastenje, prekrivanje in računalniška obdelava posnetkov, pretvarja v subtilno naglašene kompozicije, ki razkrivajo skrivnostnost, mogočnost in lepoto motivov.

UGM na Ta veseli dan kulture ponuja vse publikacije in izdelke UGM po znižanih cenah.

VLJUDNO VABLJENI! VSTOP PROST!