Prešernov dan v UGM
slovenski kulturni praznik
sreda, 8. februar 2017, 10.00-18.00
Umetnostna galerija Maribor, Strossmayerjeva 6
UGM Studio, Trg Leona Štuklja 2

Umetnostna galerija Maribor ob Prešernovem dnevu široko odpira svoja vrata in obiskovalce vabi na kulturno druženje v objem vizualne umetnosti. Ob slovenskem kulturnem prazniku vam ponujamo brezplačni vstop v Umetnostno galerijo Maribor, kjer si lahko med 10.00 in 18.00 ogledate razstavo Slovenija in neuvrščeni pop ter v razstavišče UGM Studio, kjer lahko med 11.00 in 18.00 obiščete razstavo Uršula Berlot / Polimorfni odtis. Ustavite se tudi v naši majhni muzejski trgovini in izbirajte med razglednicami, zloženkami, katalogi in publikacijami Umetnostne galerije Maribor, ki bodo na voljo po še posebej prijaznih cenah!

11.00-12.15 Vodstvo / Slovenija in neuvrščeni pop
vodi: dr. Petja Grafenauer, kustosinja razstave
Pridružite se kustosinji razstave dr. Petji Grafenauer na vodenemu ogledu razstave Slovenija in neuvrščeni pop. Razstava predstavlja del slovenske umetnosti, ki se je kot različica poparta razvijala v 60-ih in 70-ih letih prejšnjega stoletja. Gre za umetnost, ki se je odzvala na potrošništvo in množično kulturo.

16.00-17.15 Vodstvo / Slovenija in neuvrščeni pop
vodi: Brigita Strnad, kustosinja UGM
Pridružite se Brigiti Strnad na vodenemu ogledu razstave Slovenija in neuvrščeni pop. Na razstavi so likovne umetnine centralni fokus, a so postavljene ob drugih kulturnih produktih svojega časa - literarnih, televizijskih in glasbenih, časopisnih, oblikovalskih, filmskih in reklamnih fragmentih. Vodstvo bo prevajano tudi v slovenski znakovni jezik za gluhe in naglušne.

VLJUDNO VABLJENI!