Mednarodni muzejski dan
UGM, Strossmayerjeva 6
ponedeljek, 18. maj 2020, 10.00 - 18.00

Tudi letos praznujemo svetovni praznik muzejev in galerij – mednarodni muzejski dan, ki je vsako leto 18. maja. Letošnja tema MMD je: » Muzeji in enakost: raznolikost in inkluzivnost«. V UGM se pridružujemo praznovanju z razstavami Galerija za mirIvan Kos in njegova mojstrovina - Deklica z oranžo (UGM Kabinet) in Grandheroes (UGM Šop). 

Virtualne Modre urice / Druženje za mizo
Zoom - video komunikacija
ponedeljek, 18. maj 2020, 15.00

mentorica: Brigita Strnad, muzejska svetovalka

Na mednarodni dan muzejev vabimo starejše na virtualno druženje https://us02web.zoom.us/j/89947369080 in spoznavanje likovne umetnosti. Predstavili vam bomo likovne umetnine iz Zbirke UGM z motivi mize in druženja za mizo. Ogledali si bomo meščansko družino Vidic pri pitju čaja iz leta 1902 ter se sprehodili k različnim omizjem vse do sodobne multimedijske instalacije Žige Kariža. Spoznavanje takšne umetnosti bo tudi priložnost, da podelimo svoje izkušnje in namige za druženje pri mizi.

Obiščete lahko tudi naš UGM Šop - muzejsko trgovino in izbirate med razglednicami, zloženkami, katalogi in UGM publikacijami. Samo na ta dan bo veljala posebna ponudba na komplet Huda mravljica! Ob nakupu vrečke Huda mravljice in še enega izdelka iz kolekcije - tretji izdelek podarimo. Komplet Huda mravljica (vrečka+plakat+značka) tako na ta dan znaša samo 9 EUR. Skladno z navodili NIJZ (Nacionalnim inštitutom za javno zdravje) listanje po publikacija in dotikanje produktov ni dovoljeno. Kataloge in produkte si lahko ogledate na naši spletni trgovini.

 

VLJUDNO VABLJENI!