Miprijagalerija 2002, razstava likovnih del mladih obiskovalcev UGM 
Razstavni salon Rotovž, Trg Borisa Kraigherja 3, Maribor

Razstava predstavlja likovna dela mladih obiskovalcev galerije, ki so nastala v okviru pedagoškega programa Umetnostne galerije Maribor v preteklem letu. Na otvoritvi bodo nastopili učenci glasbene šole Iz OŠ bratov Polančičev, posamezniki iz skupine Mladi prijatelj UGM, pod mentorstvom kiparke Polone Maher in slikarke Simone Šuc, pripravljajo za obiskovalce zanimivo presenečenje. Vljudno vabljeni!

Miprijagalerija je razstava, ki predstavlja bogat domišljijski svet mladih obiskovalcev Umetnostne galerije Maribor, odkrit med likovnimi deli odraslih umetnikov. Za takšen vstop v razumevanje likovne umetnosti je potrebno poznavanje likovnega jezika. In kakor pri učenju kateregakoli jezika, je tudi pri likovnem tako, da samo teoretično poznavanje le-tega ni dovolj. Mladi se učijo pozorno opazovati slike, kipe, fotografije, instalacije in druge umetnine, razstavljene v naši galeriji. O njih se pogovarjajo, o njih razmišljajo, se jim čudijo in jih doživljajo. Pod svežim vtisom razstavljenih umetnin lahko mladi obiskovalci praktično izrazijo svoja doživetja na likovnih delavnicah. Te so pripravljene za skupine iz šol in vrtcev, kakor tudi za skupine posameznikov, ki se jih udeležijo izven šolskega programa. Na delavnicah razvijajo smotrno uporabljanje likovnih materialov, orodij in tehnik, kar omogoči, da se širina njihovega (likovnega) pogleda veliko bolj razpre. Razpre se na širše področje njihovega življenja, druženja in samozavedanja. S tem se uresniči namen likovne umetnosti in galerije: da sporočilo umetnika zaživi svoje življenje v drugih ljudeh, tudi izven galerijskega prostora.

Razstava je na ogled do 4. maja 2002. Razstavo spremlja pripravljen pedagoški program za skupine iz šol in vrtcev. Za posameznike pa bodo delavnice ob naslednjih sobotah: 6. 4., 20. 4. in 4. 5. 2002, vedno ob 10. uri.