Modre urice

Modre urice 2020 / 2021
izobraževalni program za starejše odrasle
UGM, Strossmayerjeva 6, UGM Studio, Trg Leona Štuklja 2
torek, 18. januar, 1. in 15. februar, 1., 15., in 29. marec, 12. in 26. april, 10. maj 2022, 15.00-16.00

vodi: Brigita Strnad, muzejska svetovalka UGM

Modre urice so namenjene starejšim odraslim, ki si želijo pridobivati nova znanja, izkušnje in poznanstva. V sezoni 2020 – 2021 vas bomo vsak drugi torek v mesecu seznanili s pomembnimi umetninami, ki jih hrani naša ustanova. Skozi razstavo 100+ Vrhunci iz Zbirke UGM se boste srečali z umetninami slovenskih avtoric in avtorjev 20. in 21.st.: Ivane Kobilce, Ivana Kosa, Zorana Mušiča, Slavka Tihca, Ludvika Pandurja, Dragice Čadež, Darka Golije, Metke Kavčič, Petre Varl, tandema son:Da …Razstavo bomo skozi več srečanj lahko spoznavali skozi različne zorne kote: motivi Maribora, portreti, abstraktna umetnost … Pripravili bomo tudi srečanje z umetnikom oz. umetnico, kot virom informacij iz prve roke. Povabili vas bomo tudi na razstave v UGM Studiu, kjer predstavljamo aktualna dogajanja na področju vizualne umetnosti ter vas soočili s sodobnimi umetniškimi pristopi.

Ob lepem vremenu pa vas bomo povabili na sprehod po mestnem središču, kjer vam bomo predstavili umetnost v javnem prostoru: spomenike znanim osebnostim, Spomenik NOB, starejša in sodobna umetniška obeležja ... V primeru, da ne bo mogoče, da bi umetnost spoznavali v živo, bomo za vas pripravili tudi sklop spletnih izobraževalnih vsebin, ki bodo dostopne na naši spletni strani in vas bomo o njih redno obveščali.

Za sodelovanje na Modrih uricah ni potrebno predznanje na področju likovne umetnosti ali umetnostne zgodovine. Program temelji na sproščenem druženju v navdihujočem okolju umetnostnega muzeja. Veliko se bomo pogovarjali ter delili svoje ideje, poglede, spomine, ki nam jih bodo prebudile umetnine.

Program se bo izvajal ob upoštevanju priporočil in navodil NIJZ.

cena: 5 EUR
info in obvezne prijave: Brigita Strnad, brigita.strnad@ugm.si ali 02 22 94 697