Otroci & družine

UGM pripravlja vrsto aktivnosti, ki so otrokom in družinam dostopne v prostem času ter temeljijo na raziskovanju umetnosti 'v živo'. V sproščenem vzdušju spoznavajo značilnosti moderne in sodobne likovne umetnosti, se učijo o raznolikih načinih umetniškega izražanja, izvedo kaj o umetnikih in umetnicah (se kdaj tudi s kom srečajo), preko igre in likovnega ustvarjanja pa (mladi) udeleženci razvijajo svoj osebni likovni izraz. 

 

kamagra pilloles prezzo

prezzo levitra generico

OTROCI + DRUŽINE

Mlajše otroke (4 – 9 let) vabimo na posebne dogodke ob dnevih kot so Teden otroka, Ta veseli dan kulture in Poletna muzejska noč, na tematske ustvarjalnice, ki jih bomo zanje organizirali v času zimskih in poletnih počitnic. Z umetnostjo in likovnim ustvarjajnjem pa se bomo skupaj pridružili še nekaterim dogodkom v mestu, kot je Art kamp ali festival Poletni lutkovni pristan. 

Otroci in njihovi odrasli spremljevalci (mame, očki, babice, dedki, tete, starejši sorojenci…) spoznavajo umetnost na ustvarjalnicah v okviru programa Z roko v roki umetnosti naproti. S pomočjo pogovora, igre in likovnih nalog razvijajo poglobljeno opazovanje, razumevanje in doživljanje umetnosti, hkrati pa ustvarjalnice nujno temeljijo na vzajemnem sodelovanju, dogovarjanju, poslušanju in spoštovanju drug drugega. 

Mlade od 10 – 14 let vabimo, da postanejo Mladi strokovnjaki UGM. Mladi strokovnjaki UGM poglobljeno spoznavajo določeno razstavo, pri tem vključujemo tudi srečanje z umetnikom/umetnico in obisk sorodnih ustanov. Program je namenjen mladim, ki čutijo zanimanje in željo po pogubljenjem spoznavanju umetnosti in likovnem izražanju. Med oktobrom in decembrom 2017 se bodo lotili spoznavanja grafičen umetnosti. Najprej se bomo ukvarjali z ustvarjalnim opusom »očeta mariborske grafike« Bojana Golije. Nato bomo obiskali še druge prostore, kot so grafični atelje na Pedagoški fakulteti v Mariboru in Mednarodni grafični center v Ljubljani. Na obisku pri umetnici Toni Soprano pa bomo videli in izkusili, kako se grafike lotevajo sodobni umetniki. Mladi strokovnjaki UGM se bodo ponovno sestali ob razstavi fotografij Henrija Cartier-Bressona (marec – maj 2018). 

Info: Brigita Strnad, višja kustosinja UGM
T: 02 22 94 697 
E: brigita.strnadping@ugmpong.si