Mladi strokovnjaki UGM

program Mladi strokovnjaki UGM (10 - 15 let)
UGM, Strossmayerjeva 6
srede, 12., 19. in 26. september, 3., 10., 17. in 24. oktober 2018, 16.00 – 18.00
vodi: Brigita Strnad, muzejska svetovalka

cena posamezne ustvarjalnice: 7 EUR / cena celotnega programa: 45 EUR
prijave do 10. septembra 2018

Si želiš postati slikarka? Te zanima delo fotografa? Ali pa preprosto uživaš v ustvarjanju? Vabljen-a v intenzivno likovno šolo v galeriji, za katero ne dobiš spričevala, prinese pa ti poglobljeno znanje ter spretnosti na področju likovnega snovanja.

Program Mladi strokovnjaki UGM je namenjen otrokom, ki jih likovna umetnost še posebej zanima in želijo svoj interes razvijati in nadgraditi. Program ponuja več posebnosti, ki skupaj sestavljajo popolnoma edinstveno učno izkušnjo. Program udeležencem omogoča neposredni stik s kakovostnimi umetniškimi deli, spoznavanje strokovnega osebja v UGM, srečanja z umetniki v njihovem delovnem okolju in demonstracije likovnih tehnik ter preizkušanje v njih. Program spodbuja aktivno opazovanje, razvoj kritične misli in besedišča ter oblikovanje kreativnih interpretacij umetnosti in odnosa med umetnostjo, svetom in posameznikom. Skozi ogled razstav, dialog z mentorji in lasten likovni izraz bodo otroci pridobili tako veščine na likovnem področju kot spretnosti v javnem nastopanju, delovanju v skupini ter presojanju družbenega okolja in svojega mesta v njem.

V šolo bomo vpisali največ 12 otrok, kar bo vsem sodelujočim otrokom in mentorjem omogočalo razvijanje poglobljenega dialoga, v katerem bodo spoznavali drug drugega in si tako bogatili znanje in izkušnje z umetnostjo. Tak način dela bo otrokom omogočal raziskovanje raznolikih možnosti izražanja in odkrivanje področij, ki so jim najbliže in jih bodo lahko v prihodnje samostojno razvijali še naprej. Program Mladi strokovnjaki UGM bomo zaključili z javnim dogodkom, v okviru katerega bomo predstavili rezultate programa, dogodek pa bo udeležencem ponudil izkušnjo nastopa pred občinstvom.

Mladi strokovnjaki UGM so vabljeni tudi, da se pridružijo intenzivni šoli likovne in intermedijske umetnosti, lutkarstva in animacije Kreativni potni list za mlade, v katerem se skozi vse šolsko leto povezujejo dejavnosti v štirih ustanovah oz. društvih: Umetnostna galerija Maribor, Lutkovno gledališče Maribor, Društvo za razvoj filmske kulture in Zavod MARS Maribor. Za vse, ki jih mika posebna učna izkušnja in drugačen pogled na ustvarjanje!

informacije in prijave
brigita.strnadping@ugmpong.si
VABLJENI!