EKO 8 / vodstva
Nekdanja tovarna MTT
Ulica heroja Šaranoviča 36 (+100m naprej v notranjost tovarne), Melje/Maribor
sobota, 22. in 29. maj, 5. in 19. junij, 3. in 18. julij 2021

umetnice in umetniki: Allora & Calzadilla, Lucien Anderson, Manca Bajec, Maxime Berthou & Mark Požlep, James Bridle & Navine G. Khan-Dossos, Kara Chin, Jasmina Cibic, Marcus Coates, William Cobbing, Vadim Fiškin, Laura Harrington, Stane Jagodič, Mikhail Karikis, Janja Kosi, Harley Kuyck-Cohen, Polonca Lovšin, Yoko Ono, Antonis Pittas, Marjetica Potrč, Nina Slejko Blom & Conny Blom, ScanLAB Projects, Danae Stratou, Emilija Škarnulytė, Marko Tadić, Jimmy Turrell, Chris Watson

Razstava Pismo za prihodnost bo v prostorih nekdanje tovarne MTT Melje predstavila zbrane vizije več kot 25 mednarodnih in slovenskih umetnic in umetnikov, ki se posvečajo osrednji temi Pisma za prihodnost. V znamenju negotovosti, ki jih ustvarja svetovna pandemija, ter v novi in okrepljeni potrebi po prepoznavanju znamenj in učenju iz zgodovine bo trienale EKO 8 zasnovan kot barometer sprememb.

Vodeni ogledi razstave so mogoči v skladu s PCT protokolom.

EKO 8 / vodstvo s kustosom trienala Alessandrom Vincentellijem
sobota, 22. maj 2021, 14.00
vodi: Alessandro Vincentelli, umetniški vodja EKO 8
Vljudno vabljeni na prvo vodstvo po razstavi EKO 8, Mednarodni trienale umetnost in okolje, Pismo za prihodnos s kustosom trienala Alessandrom Vincentellijem.

EKO 8 / vodstvo s Simono Vidmar
sobota, 29. maj 2021, 12.00
vodi: Simona Vidmar, kustosinja UGM
Vljudno vas vabimo, da se nam ob 12. uri  pridružite na vodstvu po razstavi EKO 8, trienale umetnost in okolje. V izjemnem okolju bivše Mariborske tekstilne tovarne – MTT, si bomo ogledali dela več kot petindvajsetih slovenskih in tujih umetnic in umetnikov.

Vodstvo po MTT
sobota, 5. junij 2021, 10.30
vodita: g. Mencingar, upravitelj in zadnji zaposleni v MTT + Simona Vidmar, vodja projekta EKO 8 in kustosinja UGM
Vodstvo je v okviru EKO 8 predzadnja priložnost za obisk številnih prostorov nekdanje tovarne MTT, ki sicer niso odprti za obisk javnosti. Po prostorih MTT nas bo usmerjal zadnji zaposleni v MTT, g. Mencingar.dogodki/eko-8-vodstvo-po-mtt-4405/

Vodstvo po MTT
sobota, 12. junij 2021, 10.30
vodita: g. Mencingar, upravitelj in zadnji zaposleni v MTT + Breda Kolar Sluga, direktorica UGM
Toplo vabljeni na vodstvo po skritih prostorih nekdanje tovarne MTT z zadnjim zaposlenim v velikanu ob Dravi. V mestu ob Dravi je prisotnost največje tekstilne tovarne v Jugoslaviji korenito posegla v delavski vsakdan in vse do preloma tisočletja sooblikovala identiteto mesta kot tekstilne prestolnice Jugoslavije.

EKO 8 / vodstvo z Juretom Kirbišem
sobota, 19. junij 2021, 19.00
vodi: Jure Kirbiš, asistent vodje projekta EKO 8 in kustos UGM
Pridite v prostore bivše Mariborske tekstilne tovarne – MTT, kjer si bomo pod vodstvom kustosa UGM, Jureta Kirbiša, ogledali EKO 8, trienale umetnost in okolje. Vodstvo je del programa Poletne muzejske noči in se prične ob 22. uri in bo zaradi večerne ure potekalo v zelo zanimivem vzdušju, saj nekatera umetniška dela v večerni svetlobi delujejo še posebej atraktivno.

EKO 8 / vodstvo s Simono Vidmar
sobota, 10. julij 2021, 11.00
vodi: Simona Vidmar, kustosinja UGM
Pridružite se vodstvu po razstavi EKO 8, Mednarodni trienale umetnost in okolje. Vodstvo se prične ob 11. uri v prostorih bivše Mariborske tekstilne tovarne – MTT. Ob poznavalskem komentarju Simone Vidmar, vodje projekta EKO 8, si bomo ogledali dela več kot 25 priznanih mednarodnih in domačih umetnic in umetnikov, ki se posvečajo osrednji temi Pisma za prihodnost.

EKO 8 / zadnje vodstvo z Juretom Kirbišem
sobota, 17. julij 2021, 11.00
vodi: Jure Kirbiš, asistent vodje projekta EKO 8 in kustos UGM
Vabljeni, da se nam ob 11. uri pridružite na zadnjem vodstvu po razstavi EKO 8, Mednarodni trienale umetnost in okolje. To je zadnja priložnost, da si pod strokovnim vodstvom asistenta vodje projekta EKO 8 in kustosa UGM Jureta Kirbiša, ogledate izjemno razstavo, ki je za dva meseca oživila izjemne prostore stare Mariborske tekstilne tovarne – MTT. Predstavljamo dela več, kot petindvajsetih slovenskih in mednarodnih umetnic in umetnikov, med katerimi so tudi dela, ki so nastala posebej za to razstavo. 

Vodeni ogledi razstave so mogoči v skladu s PCT protokolom.