EKO 8 / zadnje vodstvo z Juretom Kirbišem
Nekdanja tovarna MTT
Ulica heroja Šaranoviča 36 (+100m naprej v notranjost tovarne), Melje/Maribor
sobota, 17. julij 2021, 11.00

umetnice in umetniki: Allora & Calzadilla, Lucien Anderson, Manca Bajec, Maxime Berthou & Mark Požlep, James Bridle & Navine G. Khan-Dossos, Kara Chin, Jasmina Cibic, Marcus Coates, William Cobbing, Vadim Fiškin, Laura Harrington, Stane Jagodič, Mikhail Karikis, Janja Kosi, Harley Kuyck-Cohen, Polonca Lovšin, Yoko Ono, Antonis Pittas, Marjetica Potrč, Nina Slejko Blom & Conny Blom, ScanLAB Projects, Danae Stratou, Emilija Škarnulytė, Marko Tadić, Jimmy Turrell, Chris Watson

vodi: Jure Kirbiš, kustos UGM

Vabljeni, da se nam ob 11. uri pridružite na zadnjem vodstvu po razstavi  EKO 8, Mednarodni trienale umetnost in okolje. To je zadnja priložnost, da si pod strokovnim vodstvom asistenta vodje projekta EKO 8 in kustosa UGM Jureta Kirbiša, ogledate izjemno razstavo, ki je za dva meseca oživila izjemne prostore stare Mariborske tekstilne tovarne – MTT. Predstavljamo dela več, kot petindvajsetih slovenskih in mednarodnih umetnic in umetnikov, med katerimi so tudi dela, ki so nastala posebej za to razstavo.

Umetnostna galerija Maribor v letu 2021 z osmo izdajo ponovno zaganja Mednarodni trienale umetnost in okolje. Umetniški vodja trienala EKO 8 Alessandro Vincentelli, neodvisni kustos iz Velike Britanije, je prenovljeno izdajo trienala naslovil Pismo za prihodnost. Naslov izhaja iz spominske plošče, s katero so Islandci obeležili poseben trenutek ob izgubi ledenika Okjökull v Borgarfjörðurju.

Udeležba na vodstvu je brezplačna, plača se vstopnina v MTT. Voden ogled razstave je mogoč v skladu s PCT protokolom.