Zaključek poletja v UGM in Poletni lutkovni pristan
Prvo srečanje z novo maskoto UGM – Hudo mravljico, lutkovna predstava Začarani čajnik in ustvarjalnica Zagrizi v umetnost
UGM, Strossmayerjeva 6
sobota, 31. avgust 2019, 11.00

Z novim šolskim letom v Umetnostni galeriji Maribor z veseljem predstavljamo našo novo maskoto – Hudo mravljico! V letu, ko UGM praznuje 65 let, se z mravljico simbolno vračamo k začetkom galerije, avtor pesmi Huda mravljica je namreč prvi ravnatelj UGM Branko Rudolf. Tokratno podobo je mravljici podal mariborski grafični oblikovalec in ilustrator Nenad Cizl. Razkritje nove maskote je nadaljevanje živahnega dogajanja ob naši obletnici, ki se je v prvi polovici leta začelo z razstavo Branko Rudolf in začetki UGM. Več o novi maskoti UGM tukaj.

Otroci se bodo z mravljico lahko srečali že v soboto, 31. avgusta, ob 11.00 na ploščadi pred UGM v okviru programa ob zaključku poletja. Pred lutkovno predstavo Začarani čajnik bo zbrane pozdravila lutka Huda mravljica, ki je nastala v sodelovanju z Lutkovnim gledališčem Maribor. Predstavi bo sledila ustvarjalnica, kjer bomo namesto v bika zagrizli naravnost v umetnost, v UGM Šopu pa bosta na voljo nov plakat in vrečka z motivom Hude mravljice.

VABLJENI!