Sobotna ustvarjalnica / Moj prosti čas
sobota, 4. februar 2017, od 10.00 do 11.30
vodita: Brigita Strnad, višja kustosinja UGM in Enea Bronja Gajšek, likovna pedagoginja UGM 
Umetnostna galerija Maribor, Strossmayerjeva ul. 6

Na razstavi Slovenija in neuvrščeni pop bodo otroci spoznavali umetniška dela, ob katerih se bomo lahko pogovarjali o preživljanju prostega časa. Skozi ogled razstave pa bomo spoznavali tudi različne načine slikarskega  izražanja, in sicer od klasičnega slikanja na platno, kolažiranja do vključevanja predmetov.

Na ustvarjalnici, ki bo sledila ogledu razstave, se bodo otroci v slikanju preizkusili tudi sami; motiv bodo iskali v svojem prostem času.

Sobotne ustvarjalnice so namenjene otrokom od 4. leta dalje. Otroci na igriv način raziskujejo kakovostne primere moderne in sodobne likovne umetnosti, razvijajo sposobnost dialoga in izražanja o umetnosti ter sprejemanja raznolikih pogledov. Hkrati s pomočjo umetniških del kot pozitivnih vzorov razvijajo svoje likovne sposobnosti na različnih umetniških področjih (risanje, slikanje, kiparjenje, fotografiranje in video). Ustvarjalnice potekajo za dve starostni skupini, in sicer za otroke, stare med 4 in 7 let in med 8 in 11 let. Cena: 2,50 EUR / Mladi prijatelji UGM: 1 EUR.

VLJUDNO VABLJENI!