SOBOTNA USTVARJALNICA + vpis v abonma Mladi prijatelji UGM
sobota, 17. september 2016, 10.00-11.30
UGM, Strossmayerjeva ul. 6

Na prvi ustvarjalnici v sezoni 2016/2017 bomo raziskovali prostor galerije, njene znane in tudi njene skrite kotičke; recimo galerijske depoje. Ogledu galerijskih prostorov bo sledila likovna ustvarjalnica, na kateri bomo zasnovali maketo vsak svoje galerije.

Otroke v septembru vabimo, da se vpišejo v abonma Mladi prijatelji UGM. Mladi prijatelji UGM redno in aktivno spremljajo razstavni program UGM na dvajsetih sobotnih ustvarjalnicah v sezoni. Sobotne ustvarjalnice so namenjene otrokom od 4. leta dalje. Otroci na igriv način raziskujejo kakovostne primere moderne in sodobne likovne umetnosti, razvijajo sposobnost dialoga in izražanja o umetnosti ter sprejemanja raznolikih pogledov. Hkrati s pomočjo umetniških del kot pozitivnih vzorov razvijajo svoje likovne sposobnosti na različnih umetniških področjih; risanje, slikanje, kiparjenje, fotografiranje in video. Ustvarjalnice potekajo za dve starostni skupini, za otroke stare med 4 in 7 let in med 8 in 11 let.

Ustvarjalnice vodijo Brigita Strnad, višja kustosinja UGM, Enea Bronja Gajšek, pedagoginja UGM in gostujoči umetniki. Cena: 2,50 EUR / Mladi prijatelji UGM: 1 EUR.

VLJUDNO VABLJENI!