Slikarska delavnica za odrasle (+13) / Akt in pop kultura 
torek, 21., sreda, 22. in petek, 24. februar 2017, od 16.00 do 19.00
mentorica: mag. akad. slikarka Saša Bezjak
Umetnostna galerija Maribor, Strossmayerjeva ul. 6

»Umetnost ljubim, ker mi najprej omogoča spoznavanje same sebe in zatem komunikacijo z občinstvom in odzive. Zaradi umetnosti mi prihajajo na pot ljudje, ki me presenečajo s svojo bitjo. V delih, ki nastajajo, sem ves čas iskrena in odkrita, ker je to edino, kar znam.«
— Saša Bezjak

Udeleženci slikarske delavnice se bodo na razstavi Slovenija in neuvrščeni pop seznanili z motivom človeške figure in akta, ki sta nastajala v okviru slovenske različice pop art v 60-ih in 70-ih let prejšnjega stoletja. Temo delavnice bo v sodobni čas razširila mag. akad. slikarka Saša Bezjak. Pri praktičnem delu bomo izhajali iz fotografije akta, ki jo bodo udeleženci posneli sami po živem modelu. Skozi tridnevno druženje bomo fotografirano podobo predelali v sliko.

Število udeležencev delavnice je omejeno. Prijave ob plačilu na blagajni UGM, Strossmayerjeva ul. 6 sprejemamo do 17. februarja 2017.

Cena tridnevne delavnice: 35 EUR / člani Kluba UGM, dijaki, študenti, upokojenci: 24,50 EUR
Cena vključuje strokovno mentorstvo, plačilo modela in ves potreben likovni material.
Informacije: Brigita Strnad, 02 22 94 697, brigita.strnadping@ugmpong.si

Mag. akad. slikarka Saša Bezjak je diplomirala leta 1999 na Pedagoški fakulteti v Mariboru iz likovne pedagogike pod mentorstvom profesorja kiparstva Darka Golije, leta 2001 pa iz slikarstva na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani pod mentorstvom profesorice Metke Krašovec in profesorice umetnostne zgodovine dr. Nadje Zgonik. Leta 2009 je prav tam končala magistrski študij kiparstva pri profesorju Luju Vodopivcu s temo Različne dimenzije realnosti. Od leta 2002 je samozaposlena v kulturi. Leta 2013 ji je Univerza v Mariboru podelila naziv strokovna sodelavka za predmetno področje specialna didaktika. Ukvarja se z risbo, sliko, kipom, vezenino, likovnimi akcijami in poučevanjem.

VLJUDNO VABLJENI!