Serija vodstev / Velika selitev
Trg Leona Štuklja 10, pritličje
sobota, 8. oktober 2016, ob 11.00
sreda, 12. oktober 2016, ob 12.00
petek, 21. oktober 2016, ob 12.00
vodi: Jure Kirbiš, kurator razstave

Pridružite se kuratorju razstave Velika selitev Juretu Kirbišu na seriji vodstev po razstavi v soboto in sredo, 8. in 12. oktobra in na zaključnem vodstvu, 21. oktobra.

Umetniška dela, zatem ko zapustijo roke njihovih avtorjev, živijo svoja življenja. Zato smo v Umetnosti galeriji Maribor aktivirali dela iz naše zbirke, da nas ponovno nagovorijo v kontekstu današnjega časa. Ta kliče po preudarnem premisleku in ovrednotenju naše pozicije v situaciji krize velikega števila razseljenih oseb, ki je poleti preteklega leta prerasla v politično in moralno bojišče na državni, evropski in svetovni ravni ter posegla v vsakdanjik nas vseh. Umetnost ni zgolj pasivno ogledalo družbe, v okviru katere nastaja in obstaja, ampak družbo vedno znova komentira, vrednoti in najpomembneje – soustvarja.

Umetniki in umetnice:
Nika Autor, Jasmina Cibic, Zmago Jeraj, Duša Jesih, Dušan Kirbiš, Ivana Kobilca, Tone Kralj, Iztok Maroh, Ante Trstenjak, Milan Vojsk, Ivan Žabota Danski fokus: Naja Maria Lundstrøm, Vladimir Tomic Kurator: Jure Kirbiš

Udeležba je brezplačna. VLJUDNO VABLJENI!