PREDAVANJE & KONCERT JAŠA, CASE: RADIKAL CHIC
Umetnostna galerija Maribor, Strossmayerjeva 6
torek, 12. oktober 2010, ob 18.00
predavata: Jaša, umetnik & Janez Vidrih, dizajner
koncert: Leftfinger /Luka Uršič, Janez Vidrih, Jaša 

Na predavanju in koncertu se z enkratno kombinacijo umetniške prakse, teorije in happeninga predstavlja eden najprovokativnejših akterjev likovne scene v Sloveniji. Jaša s svojimi projekti nagovarja nujnost, smiselnost in modele sodelovanja znotraj umetniških praks. Izhodišče predavanja je predstavitev avtorske knjige Radikal Chic, ki na več kot 600 straneh predstavlja ultimativni vpogled v delo in fantazme umetnika. Matjaž Brulc v spremnem besedilu monografije zapiše: »…neprijetnim, duhamornim danostim zunanjega sveta, ki ubijajo pestrost in spontanost, se skuša kot umetnik zoperstaviti s polifonijo totalnega, pristnega nereda. Z navidezno nedovršenostjo. Z maničnim strukturiranjem. Z anarhoidnim cirkusom. S šikom. Z odvratnostjo. Z lepim. Nehigieno. Absurdom.«. Radikal Chic je izdala založba Vale-Novak (621 str., oblikovanje: Janez Vidrih & Jaša). Na prezentaciji po promocijski ceni 9,99 €!

V sklopu različnih vizualnih projektov se je zaradi potreb avtorskega pristopa k zvočni sliki formirala skupina Leftfinger. Po predavanju se Jaši pridružujejo člani skupine na improviziranem koncertu v galeriji.

Jaša (r. 1978, Ljubljana) je leta 2004 diplomiral na beneški Accademii di Belle Arti ter 2007 prejel diplomo druge stopnje pri prof. Carlu di Racu. Od 2008 deluje na akademiji v Benetkah kot sodelavec Ateljeja F Carla Di Raca, predavatelj, kustos in mentor poletnega izbirnega predmeta. Doma in v tujini je predstavil več kot 25 samostojnih projektov ter sodeloval na številnih skupinskih razstavah. Od leta 2005 sodeluje z ljubljansko galerijo Ganes Pratt. Živi in dela v Ljubljani in Benetkah.

VSTOP PROST!