Preskoči na vsebino

Poletna muzejska noč v UGM
sobota, 16. junij 2018
UGM, Strossmayerjeva 6, 18.00-24.00
+ UGM Studio, Trg Leona Štuklja 2, 18.00-22.00


»Poletna noč, ljubezni spev, šepet, sij čustev, žar strasti, vse mine, vse, ostane pest spoznanj in prgišče sanj, spominov sto za stare dni,« je zapisala Elza Budau in nepozabno odpela Marjana Deržaj. Mi vas vabimo k novim spoznanjem in starim spominom na Poletno muzejsko noč v Umetnostno galerijo Maribor med figurine Vlaste Zorko. V UGM in UGM Studio lahko ves večer vstopate brezplačno ter se nam pridružite ob raznolikem programu za ljubitelje umetnosti vseh starosti. Poletna muzejska noč vsako leto poveže vse muzeje in galerije po Sloveniji, ki z bogatim programom obiskovalce vabijo na kulturno druženje dolgo v topel večer.

Program:

Kip in strip / delavnica za družine
18.00-22.00
UGM, Strossmayerjeva 6
Kaj razmišlja lenobnica? O čem se pogovarja dvojica zaljubljenih deklet? Komu govori kopalka? Figurine izpod rok kiparke Vlaste Zorko nagovarjajo s svojimi pozami, pogledi, gestami. Posodite jim še (svoj) glas! V času Poletne muzejske noči ste vabljeni, da reprodukcije del Vlaste Zorko dopolnite s stripovskimi oblački z besedilom in tako ustvarite namišljene utrinke iz življenj umetničinih figur.

Vodstvo po razstavi Parallel
19.30
UGM Studio, Trg Leona Štuklja 2
Razstava predstavlja štiri mlade umetnike fotografe, ki so sodelovali v prvi fazi  mednarodnega programa izmenjave in mentorstva Parallel – Evropske platforme za fotografijo. Razstava prikazuje njihova najnovejša dela, nastala v letu 2018.

Vodstvo po razstavi Vlasta Zorko - retrospektiva
20.30 (vodstvo v slovenskem jeziku)
21.30 (vodstvo v angleškem jeziku)
UGM, Strossmayerjeva 6
Mariborčanko Vlasto Zorko bi upravičeno lahko šteli za prvo slovensko kiparko obdobja po drugi svetovni vojni, saj je med redkimi profesionalno izobraženimi prva, ki se je na področju kiparstva tudi uveljavila. 

Koncert КУКЛА
22.00
UGM, Strossmayerjeva 6
КУКЛА prvič v Mariboru! UGM in Jazz klub Satchmo z velikim veseljem predstavljamo elektronsko melodično poslastico, začinjeno z balkanskimi prvinami in sestavljeno v izdelano vizualno podobo. Vstopnine ni.

VABLJENI!