Preskoči na vsebino

Novinarska konferenca / MFRU 2017 + Pionirji računalniške umetnosti
UGM Studio, Trg Leona Štuklja 2
petek, 6. oktober 2017, 11.00

Vabljeni na novinarsko konferenco pred Mednarodnim festivalom računalniških umetnosti (MFRU) 2017 in razstavo Pionirji računalniške umetnosti. Na novinarski konferenci bo programski vodja MFRU Miha Horvat predstavil letošnji program festivala, govora pa bo tudi o razstavi Pionirji računalniške umetnosti, ki je nastala v sodelovanju med MFRU, Umetnostno galerijo Maribor, Moderno galerijo in Muzejem sodobne umetnosti Metelkova.

Med 6. in 18. oktobrom 2017 bo na več lokacijah v Mariboru potekal že 23. Mednarodni festival računalniške umetnosti, znan pod kratico MFRU. Osrednja tema tokratnega festivala je, ob zanimanju za razvoj računalniške in intermedijske umetnosti, zaupanje. Digitalno, analogno, tehnološko, človeško, znanstveno, umetniško in v letošnji ediciji še posebej nacionalno zaupanje. Organizatorji so k sodelovanju povabili vse slovenske deležnike in producente računalniške in intermedijske zvrsti umetnosti ter veliko število prizorišč, galerij, prostorov, šol in fakultet v mestu Maribor. Ob veliki pregledni razstavi slovenskih pionirjev računalniške umetnosti v UGM Studiu, bodo na ogled samostojne in skupinske razstave domačih in mednarodnih umetnikov in umetnic ter koncerti, performansi, velika razstava podatkovnih vizualizacij in predstavitev letošnjih študentskih štipendistov MFRU.

Letošnji MFRU povezuje in združuje več kot dvajset lokacij in več kot 50 sodelujočih posameznikov in producentov. Več o MFRU 2017: www.mfru.org

VLJUDNO VABLJENI!