Preskoči na vsebino

Umetnica Mateja Kavčič prejemnica nagrade Ivane Kobilce
podelitev nagrade: Narodna galerija, Ljubljana
četrtek, 18. november 2021

Umetnica Mateja Kavčič je prejemnica nagrade Ivane Kobilce za aktualno produkcijo, ki jo podeljuje Društvo likovnih umetnikov Ljubljana. Nagrada se podeljuje za izredne dosežke na področju likovne umetnosti v obdobju zadnjih pet let.

Mateja Kavčič se je s samostojno razstavo Zatočišča letos poleti predstavila v UGM Studiu kot del spremljevalnega programa EKO 8, Mednarodnega trienala umetnost in okolje.

Društvo likovnih umetnikov Ljubljana (DLUL) je 18. novembra 2021 v Narodni galeriji podelilo nagrade, poimenovane po slovenski slikarki Ivani Kobilca. Za življenjsko delo bodo nagradili Kamilo Volčanšek, nagrado za aktualno produkcijo bodo namenili Mateji Kavčič, priznanje za podpornike likovne in vizualne umetnosti pa bodo dodelili Aljoši Abrahamsbergu.

Mateja Kavčič, rojena 1970 v Novem mestu. Po končani Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo Ljubljana se je leta 1989 vpisala na slikarski oddelek Akademije za likovno umetnost v Ljubljani, kjer je 1994 diplomirala in leto pozneje obiskovala slikarsko specialko. Leta 2007 je pridobila pedagoško-andragoško izobrazbo na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. Od leta 1995 ima status samozaposlene v kulturi. Deluje kot vizualna umetnica na področju slikarstva, risbe, grafike, fotografije, prostorskih postavitev in krajinske umetnosti. Sodeluje pri restavratorskih projektih in vodi ustvarjalnice za otroke. Zadnjih 18 let živi in ustvarja v Škofji Loki.