Preskoči na vsebino

Klik do slik / Po kreativni poti do znanja
april - avgust 2018

S koncem avgusta smo zaključili petmesečni projekt Klik do slik / Po kreativni poti do znanja, ki je povezoval študente umetnostne zgodovine in medijskih komunikacij Univerze v Mariboru z delom Umetnostne galerije Maribor in podjetjem Semantika. Osem študentov dveh študijskih smeri je pod vodstvom profesorjev in ob strokovni podpori kustosov UGM pripravilo 55 predstavitvenih opisov umetnin 17 različnih avtorjev iz Zbirke UGM, njihovo predstavitev na spletni strani Museums.si ter v bazi Galis oz. digitalni inventarni knjigi UGM.

Delo študentov je potekalo po etapah od večkratnega obiska galerije, kjer so se seznanili z izbranimi deli iz depoja, preko samostojnega raziskovanja gradiva v galerijski knjižnici in na oddelku dokumentacije, do priprave krajših strokovnih besedil namenjenih širši javnosti ter zaključne javne predstavite rezultatov v UGM 30. 08. 2018.

Vabimo vas torej, da si na tej povezavi ogledate 55 novih avtorskih besedil o likovnih delih iz Zbirke UGM.

Sodelujoči v projektu so bili:
študenti: Deja Bečaj, Nike Duh, Urška Gačnik, Alja Grašič, Sara Hajdinac, Barbara Lešnik, Peter Škrobar, Karin Šmid (študenti umetnostne zgodovine, FF), Klemen Polanec, (študent medijskih komunikacij, FERI)
mentorji: Katarina Mohar in Polona Vidmar (Oddelek za umetnostno zgodovino, FF UM), Jerneja Herzog (Oddelek za likovno umetnost, PeF UM), Simona Vidmar (UGM), Sašo Zagoranski (Semantika d.o.o.)
drugi sodelujoči: Jure Kirbiš, Meta Gabršek Prosenc, Mojca Štuhec, Sarita Zupanc (vsi UGM)

Projekt je nastal v sodelovanju med Filozofsko fakulteto Univerze v Mariboru, Umetnostno galerijo Maribor in podjetjem Semantika d.o.o.

Projekt sta sofinancirala Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.