Preskoči na vsebino

Mednarodni muzejski dan
UGM, Strossmayerjeva 6 in UGM Studio + Trg Leona Štuklja 2
četrtek, 18. maj 2017, od 10.00 do 18.00 

Umetnostna galerija Maribor ob Mednarodnem muzejskem dnevu pripravlja pester program in široko odpira svoja vrata vsem ljubiteljem moderne in sodobne umetnosti. Obiskovalci si lahko v UGM ogledajo razstavo VIS-À-VIS, po kateri smo pripravili tudi vodstvo s kustosinjo razstave Andrejo Borin, še pred tem pa bomo podelili nagrade Stalna zbrka, ki jih v UGM letos prvič podarjamo najzvestejšim obiskovalcem iz vzgojno–izobraževalnih ustanov.

Ob mednarodnem muzejskem dnevu bodo v naši prodajalni vse UGM publikacije znižane za kar 30%!

Podelitev nagrade Stalna zbrka 2016-17
Umetnostna galerija Maribor, Strossmayerjeva 6
četrtek, 18. maj 2017, ob 16.30

Stalna zbrka je nagrada, ki jo podarjamo vzgojno-izobraževalnim ustanovam, katerih otroci in mladi so nas v šolskem letu 2016-17 obiskovali najpogosteje in v največjem številu. Naši najbolj zvesti obiskovalci so bili Vrtec Ivana Glinška Maribor, Osnovna šola bratov Polančičev Maribor in II. gimnazija Maribor. Posebno nagrado v spodbudo in zahvalo prejme Osnovna šola Blaža Kocena iz Ponikve, saj so dolgoletni in redni obiskovalci iz manjšega in bolj oddaljenega kraja.

Pokrovitelj nagrade Stalna zbrka je Jolly - Aero, ki prejemnikom podarja likovni material za kreativno ustvarjanje.

Vodstvo / VIS-À-VIS
Umetnostna galerija Maribor, Strossmayerjeva 6
četrtek, 18. maj 2017, ob 17.00
vodi: Andreja Borin, kustosinja razstave VIS-À-VIS

Za razstavo je iz zbirke UGM izbranih 14 slovenskih avtorjev in 13 avtorjev iz zbirke 49 Nord 6 Est – Frac Lorraine. Razstava VIS-À-VIS je zasnovana na individualnih srečanjih umetniških del v okviru določenih tematskih sklopov na način, ki razširja razumevanje in umeščenost posameznega dela, izbriše (navidezne) ovire kraja, prostora in časa ter se usmeri na univerzalne vidike umetniškega sporočila.

Udeležba je brezplačna. VLJUDNO VABLJENI!