Preskoči na vsebino

Lunar / zaključni dogodek
UGM Studio, Trg Leona Štuklja 2
petek, 16. junij 2023, 14.00-20.00

Ob zaključku razstave Recycle or Try, hrvaškega grafitarja in multidisciplinarnega umetnika Slavena Lunarja Kosanovića in obenem prvem nadvse uspešnem sodelovanju med Umetnostno galerijo Maribor in studiem Trampolin, vas vabimo, da se nam pridružite na piki na i te poslastice urbane umetnosti. Začetno dogajanje bo namenjeno mladim in odraslim, ko bo pod Lunarjevim mentorstvom potekala delavnica grafitov. Nadaljevali bomo s kreativnim druženjem in pogovorom s posamezniki, ki delujejo na področju kreativnih industrij, umetnosti in podjetništva ter zaključili z zadnjim vodstvom po razstavi, ki se bo prevesilo v sproščeno večerno druženje.

Lunarjeva prva velika predstavitev v Mariboru, s seboj nosi močno okoljsko sporočilo in naslavlja vprašanje, kaj lahko kot posamezniki naredimo, da zmanjšamo naš negativni vpliv na okolje, ob tem pa opozarja tudi na odgovornost industrije, ki vsak dan proizvede ogromno količino nepotrebnih odpadkov. Celotna postavitev namreč sestoji iz recikliranih in ponovno uporabljenih materialov, kot so embalaža in druge smeti. Razstava in dogodek sta rezultat prizadevanj studia Trampolin, ki želi skozi sodelovanja in povezovanja z organizacijami, posamezniki in drugimi studio želi ustvarjati izobraževalne, ustvarjalne, inovativne in multidisciplinarne vsebine ter v Maribor pripeljati zveneča mednarodna imena s teh področij, kar bo v mestu puščalo pečat ustvarjalnosti, dvigalo bo zanimanje za kreativne vsebine in poklice med mladimi ter utrjevalo pozicijo Maribora na zemljevidu kreativnih destinacij.

Program
14.00-16.00: Delavnica grafitov z Lunarjem za mlade in odrasle
vodi: Slaven Lunar Kosanović, hrvaški grafitar, multidisciplinarni umetnik in avtor razstave
cena: 7 €
prijave: 02 229 46 96 ali infoping@ugmpong.si

17.00-18.00: Kreativna debata / Umetnost in znamčenje
gostje:
Slaven Lunar Kosanović, grafitar in multidisciplinarni umetnik, Hana Stupica, ilustratorka, Miha Kosmač alias Planet Rick, grafični oblikovalec, ulični umetnik, ustanovitelj in kreativni direktor Studia Planet Rick, Nenad Cizl, grafični oblikovalec in ilustrator, soustanovitelj in umetniški direktor studia Trampolin
moderator: Tine Lugarič, soustanovitelj in kreativni direktor studia Trampolin

18.00-19.00: Zaključno vodstvo po razstavi Recycle or Try
vodi: Slaven Lunar Kosanović, hrvaški grafitar, multidisciplinarni umetnik in avtor razstave

19.00-22.00: Druženje ob glasbi (Šuljo) in pijači (Grdi Raček)
UGM Studio, Trg Leona Štuklja 2 in Grdi Raček, Ulica slovenske osamosvojitve 2

Udeležba je brezplačna.