Preskoči na vsebino

Predstavitev tretje številke revije ETC. in vodstvo po razstavi Selling Out
UGM Kabinet, Strossmayerjeva ulica 6
petek, 5. april 2024, 18.00

Vabljeni na predstavitev nove številke revije ETC. s tematskim naslovom Selling Out, ki jo bodo v petek, 5. aprila, ob 18.00 v UGM Kabinetu predstavile urednice revije Hana Čeferin, Ana Ajda Kocutar in Lara Mejač ter oblikovalec Zoran Pungerčar.

Ob listanju revije bomo spregovorili o temi in oblikovalski plati nove številke, o sodobnih umetniških praksah, pozicijah umetnikov in umetnic mlajše generacije, ki delujejo na področju med Baltikom in Balkanom in so predstavljeni v novem ETC., ter izzivih in dobrih praksah na področju založništva in periodike o sodobni umetnosti. Ob sproščenemu pogovoru nas bodo gostje popeljale tudi po istoimenski razstavi v UGM Kabientu, kjer so predstavljeni projekti obetavnih avtoric iz mednarodnega prostora, tudi sodelujočih v novi številki revije. Razstava je na ogled še do 14. aprila. Revijo ETC. bo na dogodku mogoče kupiti v muzejski knjigarni.

V prvih dveh, izredno pozitivno sprejetih številkah mednarodne revije ETC., se je uredniška ekipa osredotočila najprej na umetniške prakse, ki izhajajo iz lokalnega okolja v odnosu do globalnega (Lokalnega pomena / Significantly Local, 2022) in nato na obravnavo čustev, kot so dezorientiranost, tesnoba in nelagodje, ki se skozi različne interdisciplinarne umetniške izraze manifestirajo kot distopične vizije prihodnosti ali nenavadni in srhljivi prizori iz vsakdanjega življenja (Vročične sanje / Fever Dream, 2023). Tokratna, že tretja številka revije ETC. pa je tematsko posvečena vprašanjem pogojev dela v svetu umetnosti in širše, komodifikacije in vpetosti v ter nezmožnosti izstopa iz sistema, ki od nas zahteva vse več in več.

ETC. je revija namenjena predstavitvi aktualne umetniške produkcije od Baltika do Balkana in povezuje umetnike, kuratorje, pisce in založnike s področja sodobne umetnosti. Revija z vsako številko obravnava aktualne tematike s področja družbe, okolja in umetnosti ter je tako zasnovana kot platforma za raznolike glasove in mnenja z območja Evrope, s čimer prispeva k širšemu razumevanju specifičnih problematik in rekontekstualizaciji zgodb, ki segajo onkraj državnih meja.