Preskoči na vsebino

Poišči me in zberi vse

Poišči me in zberi vse je igrifikacija projekta Poišči me v…, ki povezuje osem muzejev, galerijo, arhiv in knjižnico v Mariboru. V okviru projekta je nastalo osem razglednic z motivi predmetov iz zbirk Lutkovnega muzeja Maribor, Muzeja narodne osvoboditve Maribor, Muzeja najstarejše trte na svetu, Pokrajinskega arhiva Maribor, Pokrajinskega muzeja Maribor, Sinagoge Maribor, Umetnostne galerije Maribor in Univerzitetne knjižnice Maribor.

Vsaka od sodelujočih institucij obiskovalce vabi, da v njihovih prostorih poiščejo razglednico ter predmet, ki je na razglednici upodobljen in ga hranijo v njihovih zbirkah. Od predmeta do predmeta obiskovalce po mestu vodi priročen zemljevid, ki ga prav tako najdejo na katerikoli od sodelujočih lokacij. Ob igri lova za zakladom se imajo obiskovalci priložnost spoznati z zakladnicami premične dediščine v mestu. Vabljeni, da nas obiščete in zberete vseh osem razglednic, ki jih lahko pošljete prijateljem doma in po svetu!

Projekt sta podprla Zavod za turizem Maribor (Visit Maribor) in Slovenska turistična organizacija (I feel Slovenia). Razglednice in zemljevid je oblikoval Anže Jesenovec (Matej Koren Studio).