3 € / 2,1 € (člani kluba UGM)

Katalog je izšel v sklopu razstave Redko nedolžno, nikoli preprosto, ki predstavlja štiri mlade umetnike fotografe mednarodnega programa PARALLEL.

Parallel je platforma, ki združuje evropske kulturne institucije s področja fotografije, z namenom izobraževanja in promocije nove generacije evropskih fotografov in kuratorjev. Platforma povezuje festivale in neodvisne organizacije z muzeji, galerijami in umetniškimi akademijami, da bi spodbudila pretok informacij in omogočila lažje sodelovanje. Platforma združuje 18 članov iz 16 držav in pokriva področje od Finske do Portugalske. V naslednjih štirih letih bodo člani platforme skupaj delovali v smeri ustvarjanja prepoznavne razstavne platforme za mlado evropsko fotografijo, razširjanja strokovnih znanj obetavnih umetnikov/kuratorjev in razvijanja novih povezav med mladimi ustvarjalci in institucijami.

Eden izmed glavnih dogodkov prvega Parallel-nega leta 2017/18 je fotografska razstava mladih fotografov v organizaciji mladih kustosov, ki jo bomo od 18. maja do 16. junija gostili v UGM Studiu. Razstava Redko nedolžno, nikoli preprosto se z različnih vidikov loteva negotovosti in dvoumnosti. Izhodišče projekta predstavlja pogled na navadne in znane stvari z novimi očmi.

Sodelujoči umetniki: Joséphine Desmenez (Francija), Philipp Meuser (Nemčija), Livia Sperandio (Italija), Nita Vera (Finska)
Exhibition curator: Maria Faarinen (Finska)

Izdajatelj: Procur.arte
Oblikovanje: Pedro Bacelar, Frederico Rocha
Prevod in lektura: Esa Lehtinen, Ksenija Vidic
Število izvodov: 700

Za UGM:
direktorica: Breda Kolar Sluga
muzejska svetovalka: Simona Vidmar