20 € / 14 € (člani Kluba UGM)

Katalog PROJEKT MARIBOR Rebecca Horn & gostje ponuja zapis časa, ki ga je svetovno znana nemška sodobna umetnica Rebecca Horn v mesecu septembru leta 2012 preživela s svojimi gosti v Mariboru.

Pričujoči Projekt Maribor je v letu Evropske prestolnice kultura 2012 nastal na povabilo UGM in Zavoda Maribor 2012/ Terminal 12 in je bila prva predstavitev Rebecce Horn v Sloveniji in ena redkih priložnosti srečati njena dela v tem delu Evrope. Razstava je v celoti nastala pod taktirko Rebecce Horn, ki je z neizmerno subtilnostjo svoja dela in dela gostov umestila v prostor. K sodelovanju je povabila mlado generacijo umetnikov in s tem dodatno poudarila pomen prezence v sedanjosti: Matthias Deumlich iz Nemčije, Ali Kaaf iz Sirije, Antonio Paucer iz Peruja, Jakob Schaibel in Markus Wüste, prav tako iz Nemčije. Ob razstavi se je odvijal bogat spremljevalni program, ki je vključeval pogovor z umetnico, projekcijo filmov Rebecce Horn, glasbene performanse, ustvarjalnice z gostujočimi umetniki in literarni večer petih gostov z različnih koncev svata, ki so mojstri besede z afiniteto do likovne umetnosti in vsi dobri poznavalci dela Rebecce Horn: Jang Lian, Joachim Sartorius, Rod Mengham, Tomaž Šalamun in Aleš Šteger. 

Ronald Grätz in Nina Bingel sta v katalogu zapisala: » Razstava in celotni Projekt Maribor sta z medkulturnim in interdisciplinarnim nastavkom premostila meje med zvrstmi in kulturami: umetniška raznolikost, namerne politične in zgodovinske povezave s Slovenijo ter estetsko sozvezje med prikazanimi deli, kot tudi uporaba najrazličnejših medijev, od kiparstva do risbe, od instalacije do filma pa tja do performansa, glasbe in poezije so ponudili obiskovalcem možnost, da so se soočili s filozofskimi sporočili o življenju in smrti, o ljubezni in sovraštvu, o notranjem in zunanjem svetu, prevedenim v umetnost na prav poseben način.«

Izdajatelji: Institut für Auslandsbezeihungen e. V. (ifa), Moontower Fundation, Umetnostna galerija Maribor
Zasnova: Rebecca Horn
Leto: 2014
Strani: 109
Velikost: 26 x 20,7 cm

Publikacija je dosegljiva v spletni trgovini AbeBooks.com. in sicer v angleščini in nemščini.