Pod lupo z Zbirko UGM / Hortenzije I Arboretum Volčji Potok
Arboretum Volčji Potok, Volčji Potok 3, Radomlje + UGM, Strossmayerjeva 6
25. maj - 29. september 2019  

Umetnostna galerija Maribor (UGM) v času čakanja na prostore, ki bodo namenjeni stalni postavitvi Zbirke UGM pričenja manjši projekt z imenom Pod lupo, ki je namenjen promociji atraktivne Zbirke UGM. Namenjen je širši javnosti in povezovanju znanja in aktivnosti različnih institucij. Naš prvi partner Arboretumom Volči potok, prihaja s področja botanike, tako bomo povezali umetnost, naravo, botaniko, zgodovino … V parkovnem paviljonu Arboretuma bo na ogled razstava posvečena Hortenzijam, ki je tudi osrednji motiv dogodkov prihajajočih mesecev v Arboretumu Volčji potok. Umetnostna galerija Maribor bo iz svoje zbirke predstavila cvetlične motive umetniških del avtoric Avguste Šantel mlajše in Henrika Šantel. Razstava bo pospremljena z interdisciplinarnimi informacijami. V UGM bodo na ogled originalna umetniška dela. Na obeh lokacijah bodo spremljajoči javni dogodki, katerih osrednji motiv bodo hortenzije. Na svoj račun bodo prišli ljubitelji cvetja, umetnosti in narave. Več o projektu tukaj.

Na obeh lokacijah bodo spremljajoči javni dogodki, katerih osrednji motiv bodo hortenzije:

25. maj 2019, 10.00
Vrtni centr Arboretum Volčji Potok
Kako izbrati pravo hortenzijo za moj vrt / praktična delavnica
Na delavnici vam bo Matjaž Mastnak podal praktične nasvete o vzgoji hortenzij in odgovoril na vaša vprašanja, povezana s hortenzijami.

September 2019
Arboretum Volčji Potok, Volčji Potok 3, Radomlje + UGM, Strossmayerjeva 6
interdisciplinarni predavanji
Dialog bo potekal med strokovnjaki iz obeh institucij. Razstava bo izhodišče za pogovor o umetnosti in njenem tesnem prepletu z naravo kot slikarskim motivom.