Stavba nekdanje SDK končno spet zaživela - v petek, 17. junija, ob 11.00 svečana otvoritev nove Mestne garaže.

#PnotUGM

Maribor je v samem centru mesta, na Trgu Leona Štuklja, dobil še eno garažno hišo, imenovano Mestna garaža. Prenovljena zgradba nekdanje SDK je bila prvotno namenjena prenovi Umetnostne galerije Maribor, vendar so vodilni v mestu presodili, da mesto nujno potrebuje še eno garažno hišo za boljšo mobilnost samega mesta. Mesto je s pridobitvijo garažne hiše na tako atraktivni lokaciji pokazalo inovativnost in dobro preobrazbo zastarelih ter zapuščenih zgradb. Posebnost garažne hiše je tudi nadstropje, posebej namenjeno avtobusom, kar bo turistom omogočalo takojšnji izstop in vstop v centru mesta. Za napredno, kreativno in funkcionalno mesto!
― za Dnevni časopis, Toni Soprano

Poletna muzejska noč v UGM! V soboto, 18. junija, ob 22.00 vas vabimo, da muzejsko noč sklenete s poletnimi mehurčki na Trgu Leona Štuklja. Z umetnico Toni Soprano bomo nazdravili pravkar odprti Mestni garaži in se vse do polnoči zazibali v ritmih dj dobesedno yas lp rip prjat.

Slikovni material za objavo: 1234

Projekt je bil izbran med prijavami na povabilo za sodelovanje v okviru programa Umetnost v javnem prostoru. Avtorica projekta je Toni Soprano. Projekt financirata Mestna občina Maribor in Ministrstvo za kulturo RS.

Projekt so podprli: