And Now for Something Completely Different 8
Pregledna razstava 15 let ustvarjanja Nike Oblak & Primoža Novaka v dveh delih

dvojna otvoritev:
UGM Studio, Trg Leona Štuklja 2, 
petek, 15. december 2017, ob 19.00
MMC Kibla, Ulica kneza Koclja 9, petek, 15. december 2017, ob 20.00

Nika Oblak in Primož Novak skozi 15 let skupnega delovanja raziskujeta sodobno družbo pod vplivom medijev in kapitala, ter njeno vizualno in lingvistično strukturo. Njuna dela obsegajo fotografijo, video, instalacije, performans, prostorske intervencije, v katerih avtorja pogosto nastopata kot protagonista. V ustvarjalnem procesu izhajata iz lastne izkušnje realnosti, vloge posameznika znotraj prevladujočega družbenega konteksta.

Ob 15-letni retrospektivi sta avtorja na enem mestu – na dveh lokacijah – prvič zbrala plod desetletja in pol ustvarjanja. Predstavljata se z več kot petnajstimi projekti, mnogi izmed njih pa so v Sloveniji predstavljeni prvič, saj avtorja delujeta predvsem v mednarodnem okolju. V UGM Studiu so zbrana dela, ki temeljijo na besedilu in v katerih se avtorja poigravata z identiteto, v Kibli pa so sočasno predstavljeni predvsem novomedijski projekti.

Nika Oblak & Primož Novak kot tandem na področju sodobne umetnosti delujeta od leta 2003. V svoji umetniški praksi raziskujeta sodobno družbo pod vplivom medijev in kapitala, ter podrobno predstavljata njeno vizualno in lingvistično strukturo. Njuna dela so bila predstavljena na uglednih prizoriščih sodobne umetnosti po vsem svetu: Sharjah Biennial (UAE), Japan Media Arts Festival, Tokijo (JP), Istanbul Biennial (TR), Biennale Cuvee, Linz (AT), Transmediale Berlin (DE), FILE Sao Paulo (BR). Prejela sta številne štipendije in nagrade, med drugim CYNETART Award, ki jo podeljuje Trans-Media-Akademie Hellerau v Dresdnu (DE).

Več o razstavi

UGM decembrski party
Po otvoritvi se nam od 21.00 naprej v art klubu Wetrinsky pridružite ob razigranem večeru pred zaključkom leta! Vabljeni vsi! Za glasbo bo poskrbel Urbadur, odžejali se bomo s »hudo mravljico« ter se pozno v noč (in leto) zaklepetali in zavrteli s prijatelji in soustvarjalci UGM. Vstopnine ni.

VLJUDNO VABLJENI!