Preskoči na vsebino

Nenad Cizl, 20+10, ilustracija, grafika, slika
Umetnostna galerija Maribor, Strossmayerjeva 6 
otvoritev: sobota, 4. december 2010, ob 21.00 

Z razstavo del mladega mariborskega ustvarjalca Nenada Cizla, ki deluje na področju ilustracije, grafičnega oblikovanja, vizualnih komunikacij in likovne umetnosti in so nastala v zadnjih 10-ih letih, želimo predstaviti enega najzanimivejših avtorjev tega področja vizualne ustvarjalnosti oz. umetnosti iz SV Slovenije.

Nenad Cizl (r. 1980 v Mariboru), ki je 2008 diplomiral na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, Oddelek za oblikovanje, smer Oblikovanje vizualnih komunikacij, že vrsto let soustvarja dogajanje na področju ilustracije in grafičnega oblikovanja v Mariboru in širše v Sloveniji. Številčna dela mladega avtorja so bila nagrajena s strani najvidnejših organizacij s področja grafičnega dizajna, vizualnih komunikacij in ilustracije: Art directors Club New York je nagradil njegovo celostno podobo za Mednarodni festival kreativnih komunikacij Magdalena 2008, prejel je glavno nagrado na Slovenskem oglaševalskem festivalu SOF 2008, 2008 so prejel nagrado Amnesty International  za serijo štirih plakatov, v letih 2006-2004 je bil med nagrajenci Mednarodnega festivala kreativnih komunikacij Magdalena. Nenad Cizl je sodeloval na skupinskih razstavah in samostojno predstavljal svoja dela (mdr. Bienale neodvisne ilustracije, Ljubljana, 2007; Design Museum, Zurich, 2007; BELEF (Beograjski poletni festival), 2006; Galerija Remont, Beograd, 2006). 

Na razstavi bo predstavljen izbor ilustracij, grafik in slik, ki nastajajo v procesu dela vizualnih sporočil ter nova dela. Razstava bo zasnovana kot 'workshop', kamor bodo obiskovalci lahko vstopali kot udeleženci delavnice, ustvarjali v različnih grafičnih tehnikah (sitotisk, digitalni tisk…) ter aktivno posegali v razstavo.

kustosinja
: Simona Vidmar