Razstavišče Rotovž, Rotovški trg 1, Maribor

Marko Stevelič je eden tistih ustvarjalcev najmlajše generacije, katerega slikarske zgodbe nastajajo na figuralnih temeljih in se s tem oddaljuje od splošnega trenda multimedijske in tehnološke produkcije devetdesetih ter potrjuje kontinuiteto in neizčrpno moč klasičnega figuralnega slikarstva.

Svojo študijsko pot je mladi Mariborčan pričel na Pedagoški fakulteti v Mariboru, nadaljeval pa jo je na Accademia delle Belle Arti v Benetkah, na oddelku za slikarstvo. Čeprav šele končuje študij, se že aktivno pojavlja na razstavnem prizorišču mednarodnega likovnega dogajanja. Tokrat predstavljamo njegov beneški ciklus (1995-1997), ki je dopoljnen z najnovejšimi deli, uresničenimi v Berlinu, kjer avtor trenutno živi in ustvarja.

Portreti, akti in avtoportreti, vsi velikega formata, nastajajo na konvencionalnih površinah papirja in kartona, pa tudi na priložnostnih lesenih podlagah (vrata, okvirji postelj). Osuplja in privlači težnja po prevzemanju prvin stripovskega medija kot legitimnih sredstev umetnikovega izraza. Figure so stilizirane, kolorit ilustrativen, moč konture dominantna.