Živa Drvarič in Gašper Kunšič / LIFE GOES ON, LIFE GOES OFF
UGM Studio, Trg Leona Štuklja 2
otvoritev: petek, 15. julij 2016, ob 19.00

Uro pred otvoritvijo - ob 18.00 - se pridružite vodstvu po razstavi in pogovoru med umetnikoma in kuratorkama. Druženje bomo po otvoritvi nadaljevali na OFF party-ju v KIBLI, Ulica kneza Koclja 9, Maribor.

Večmedijski projekt LIFE GOES ON, LIFE GOES OFF tematsko posega v življenjske prostore sodobnega človeka. Gre za umetniško refleksijo oglaševalskega jezika, popularne kulture in tehnološkega razvoja. Dela Žive Drvarič in Gašperja Kunšiča na ironičen način transformirajo dejavnike sodobnega življenja, ki jih zaznamuje kontrast med fizičnim, miselnim in virtualnim prostorom.

Avtorja preizprašujeta koncepte sodobne družbe, ki jo sestavljajo različne mrežne povezave. Slednje se ne spletajo več samo na nivoju realnega, pač pa v veliki meri na nivoju virtualnega, kjer je resničnost lahko le navidezna. S tem so zaznamovani tako človeška identiteta, medsebojni odnosi, kakor tudi življenjski prostor. Vstop v virtualni svet nam  danes zagotavlja internet, ki je postal temeljni informacijski medij, usmerjajoč človeški vsakdan. Njegova uporaba posamezniku omogoča, da na nivoju virtualnega osvobaja svoj drugi jaz. Ne glede na to, katero 'resničnost' izberemo, gre življenje dalje. Nasprotje med resničnim in navideznim je osrednja tema razstave, ki je zasnovana kot miselni prostor, v katerem lahko gledalec raziskuje različne dejavnike, ki sooblikujejo naša življenja.

Drvarič in Kunšič sta diplomirala iz slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani pod mentorstvom Žige Kariža in študirata transmedialno umetnost na Universität für Angewandte Kunst Wien. Živita in delata na Dunaju.

Avtorja:
 Živa Drvarič in Gašper Kunšič
Kuratorki: Karin Požin in Lea Lampret

Podobe za objavo v visoki resoluciji:
Živa Drvarič, The action of placing the finger on the window, 2016
Gašper Kunšič, MONEY, PILLS, JOGGING PANTS AND THE SEA, 2016
Živa Drvarič, Putting oneself in position or the fact of being positioned, 2015
Gašper Kunšič, SPACE, 2016
LIFE GOES ON, LIFE GOES OFF
Gašper Kunšič in Živa Drvarič, 2016