Preskoči na vsebino

Igor Štromajer, InfoMAMA, mobilna emocionalna mreža

Razstavni salon Rotovž, Trg Borisa Kraigherja 3, Mariboru.

11.-27. marec 2004

 

InfoMAMA sedaj v stalni zbirki UGM

Igor Štromajer je 25. oktobra 2004 podaril UGM delo z naslovom InfoMAMA

Več o projektu: www.intima.org/imama

 

Po lanskih predstavitvah v Stockholmu, Helsinkih, Murcii in Centru Pompidou v Parizu, se Štromajer predstavlja v Mariboru. Zaradi bolezni - obojestranske pareze facialisa in nejasne etiologije - avtor po ugotovitvi zdravnikov Kliničnega centra Ljubljana, od novembra 2003 do februarja 2004 ni bil sposoben fizičnih in psihičnih naporov, o čemer pričajo zdravniški izvidi na razstavi, zato smo nameravano in že najavljeno odprtje razstave infoMAMA prestaviti na letošnji marec.

S-Glukoza 4,9; S-Secnina 3,3; S-Kreatinin 72; S-Bilirubin cel. 5; S-Bilirubin (dir. reakc.) 0; S-Kalij 4,50; S-Natrij 140; S-A. Fosfataza 1,59; S-alfa-Amilaza 0,90; S-Lipaza 0,39; S-CRP 6; S-CK 1,31; S-AST 0,63; S-ALT 0,39; S-LDH 2,70; S-gama-GT 0,14; Lc-Globulin 0; Lc-Proteini 0,31; limfociti 0,66; Lc-Eritrociti 0; S-Holesterol 5,41; S-Trigliceridi 1,12

Razstava je sestavljena iz strukture gibljivih, interaktivnih digitalnih podob in mreže zvokov, ki se s pomočjo uporabniških vmesnikov širijo med obiskovalce. Temelji na medmrežnem videu in palimpsestnem pripovedovanju vizualnih in zvočnih zgodb. Gre za žalostno, travmatično atmosfero, ki vzbuja in obuja bolečino, frustracijo in čustveno pretresenost. Z uporabo informacijske tehnologije raziskuje intimno emocionalno sestavo fenomena matere.

Mati je ljubezen, travma, rešitev, spor in spol. Je vem in ne vem. Mati je Gesamtkunstwerk, ki znotraj določenih meja ne pozna nikakršnih meja.

Sofisticirani odnos med materjo in hčerko/sinom, med vzrokom in učinkom, ki ju hkrati ločuje in združuje zapletena tehnologija, je nedvomno travmatičen, žalosten, erotičen, strasten in nevaren, še posebej, ker kljub uradnemu značaju odnosa vedno vključuje tudi povsem osebno, individualizirano komponento.

Mati je strežnik, razširjena baza podatkov, povezave pa so nemogoče in strateške.

Y, ki spočne & rodi x, bo nečista [111] dni, kolikor časa = nečista ob svoji mesečni čišči. potem naj Y ostane [100001] dni v krvi očiščevanja: [0] svetega naj se ne dotika & naj ne hodi v +, dokler se ne dopolnijo dnevi njenega očiščevanja. / pa rodi y, bo nečista [1110] dni kakor ob mesečni čišči. potem naj ostane [101110] dni v očiščevanju svoje krvi. ko se dopolnijo dnevi njenega očiščevanja, naj prinese _code v + [1]letno jagnje za žgalno & golobčka / grlico za daritev za greh. _code naj to daruje pred _CODE, da opravi zanjo spravo & bo očiščena od svojega krvotoka. to = postava o porodnici x ali y. / pa ne zmore ovce, naj vzame [10] grlici / [10] golobčka: [1] za žgalno & [1] za daritev za greh; _code naj zanjo opravi spravo & bo čista.

[11]. Mz [1100]

 

infoMAMA_porodnišnica

Razstavni salon Rotovž, Trg B. Kraigherja 3

laboratorij:

naslov laboratorija: infoMAMA_porodnišnica

podnaslov: rojevanje za umetnost

 

V okviru razstave infoMAMA pripravljamo posebni intermedijski umetniški laboratorij z naslovom infoMAMA_porodnišnica, namenjen materam, ki so ali bodo rodile ali posvojile otroka. Pod vodstvom intimnega medmrežnega komunikatorja Igorja Štromajerja bo vzpostavljena virtualna porodnišnica; vanjo vabimo matere, da druga drugi predstavijo svoje izkušnje z rojevanjem ter jih vključijo v skupni končni rezultat laboratorija, ki bo z uporabo komunikacijske tehnologije predstavljen v obliki medmrežnega projekta.

Raziskovanje v virtualni porodnišnici vključuje vse oblike izražanja, od poezije, telesa, vizualnih umetnosti, do elektronskih komunikacij in zvoka. Pričakujemo matere raziskovalke vseh starosti, poklicev, političnih opredelitev, verskih pripadnosti in spolnih usmerjenosti. Sodelovanje v laboratoriju je brezplačno.

Laboratorij infoMAMA_porodnišnica bo potekal v Razstavnem salonu Rotovž na Trgu B. Kraigherja 3 v Mariboru, v petek, 12. marca od 10h do 12h in od 15h do 17h ter v soboto 13. marca od 10h do 12h. Zaključna javna predstavitev laboratorija bo v ponedeljek, 15. marca od 15h do 16h.