Preskoči na vsebino

EKO 8 Partnerji & sponzorji

Odločilnega pomena za uspeh trienal EKO je v vpletenost in podpora lokalne skupnosti pri razvoju in prepoznavnosti dogodka. Ponosni smo, da je Mestna občina Maribor trienale EKO  podprla kot pomembno kulturno-razvojno aktivnost. Alenka Iskra, podžupanja MOM: »Mestna občina Maribor pozdravlja potezo UGM, da s svojim programom odpira nove prostore v mestu in da EKO 8 vstopa v nekdanjo tovarno MTT. To je namreč simbolno mesto za postindustrijski Maribor, pa tudi območje, ki bo v prihodnosti zahtevalo dodatno pozornost mesta pri njegovem vključevanju v mestno tkivo.«
Velikega pomena za ponovni zagon trienala prav tako predstavljajo partnerstva z mestnimi institucijami, združenji in posameznimi akterji, ki s svojim znanjem, idejami in akcijami sooblikujejo in osmišljajo program trienala EKO 8. Zelo smo veseli, da smo že sklenili povezave s KIBLA2LAB/KID KIBLA/Mreža RUK, s Pokrajinskim arhivom Maribor, Pokrajinskim muzejem Maribor, z Muzejem narodne osvoboditve Maribor, s Sinagogo Maribor, Potapljaškim klubom Maribor in z mariborsko izpostavo Centra za kreativnost. V letu 2021 se nam pridružujejo Galerija E2RD in Iniciativa mestni zbor. Program v letu 2021 bomo gradili s številnimi akterji ter Maribor povezali v ustvarjalno vozlišče!

Osrednji partnerji: Center za kreativnost; Društvo Igor Zabel za kulturo in teorijo    

Partnerji: Woma@rts; Parallel – Evropska platforma za fotografijo; Umetnost in dobro počutje; KIBLA2LAB/KID KIBLA/Mreža RUK; Pokrajinski arhiv Maribor; Muzej narodne osvoboditve Maribor; Muzej sočutja; Narodni dom Maribor; Potapljaško društvo Maribor; Sinagoga Maribor; Galerija E2RD; Iniciativa mestni zbor; Univerza v Mariboru, Pedagoška fakulteta, Oddelek za likovno umetnost; Francoski inštitut v Sloveniji; DOPPS

Podporniki: Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije; Mestna občina Maribor; Evropska komisija (Evropski sklad za regionalni razvoj, Ustvarjalna Evropa, Evropski socialni sklad)

Medijski sponzorji: Europlakat; Večer; Radio City

Sponzorji: Dravske elektrarne Maribor; Nova KBM; Energetika Maribor; Lumar; DP Pipan; Radgonske gorice, Nigrad, Aostar

Posebno zahvalo pa namenjamo SNG Maribor in Mladinskemu kulturnemu centru Maribor za posojo svojih lastniških predmetov ter Radenski Adriatic za donacijo pijač. Z vašo pomočjo smo razstavo EKO 8, Mednarodni trienale umetnost in okolje / Pismo za prihodnost izvedli kot smo si zamislili in zato smo zelo veseli. Hvala!

Arhiv