Bunker / Arhiv samozadostnosti
avdio-vizualna instalacija

avtorici instalacije: Ivana Vogrinc Vidali in Tery Žeželj
interpretacija tekstov: Benjamin Jeram, Klemen Kovačič, Nika Vidic, Eva Stražar

Kdo smo mi, ki smo ustvarili okoljsko krizo, kdo smo mi, ki jo občutimo, in čigav svet je svet, ki se končuje?

Osnova avdio-vizualne instalacije je nabor najrazličnejših tehnoloških, naključnih in partikularnih informacij o različnih znanstvenih odkritjih, ki ponujajo alternativo trenutnim načinom produkcije in organiziranja življenja, odpadkov, emisij idr. Prek mapiranja trenutno obstoječih rešitev, ki nastajajo v kontekstu poznega kapitalizma, ustvarja idejni zemljevid možnih in obstoječih soočanj z okoljskimi problemi in spodbuja razmišljanje o alternativni realnosti oziroma prihodnosti, ki ni že predvidena s sedanjostjo. Sočasno nabor rešitev ponuja vpogled v antropocentrizem in skuša preizpraševati dogmatičnost okoljske krize – kdo smo mi?

S podporo Ministrstva za kulturo RS, Mestne občine Ljubljana, Evropske unije - Programa Ustvarjalna Evropa – Kultura, mreže ACT – Art, Climate, Transition.

Tokratna postavitev je nastala v sodelovanju s Festivalom Borštnikovo srečanje in Lutkovnim gledališčem Maribor.

lektura: Tana Benčan
tehnična pomoč in svetovanje: Blaž Pavlica
tehnična podpora: Igor Remeta, Andrej Petrovčič, Duško Pušica
izvršna producentka: Maja Vižin
stiki z javnostmi: Tamara Bračič Vidmar
fotografija: Naga Žgank, Ivana Vogrinc Vidali
oblikovanje: Tanja Radež
produkcija: Bunker, Ljubljana

Bunker je neprofitni zavod za izvedbo in organizacijo kulturnih prireditev. Zavod Bunker producira in predstavlja sodobne uprizoritvene gledališke in plesne predstave, organizira različne delavnice in druge izobraževalne programe s poudarkom na kulturno-umetnostni vzgoji, sodeluje v številnih mednarodnih projektih, organizira mednarodne forume in pogovorne večere ter oblikuje enega najvidnejših mednarodnih festivalov sodobne uprizoritvene umetnosti Mladi levi.
Od leta 2004 upravlja in programsko vodi inspirativni prostor Stare mestne elektrarne – Elektra Ljubljana.

Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana je prostor sodobne uprizoritvene umetnosti, kjer potekajo vaje, izobraževanja, raziskovalni procesi ter priprava in izvedba sodobnih gledaliških in plesnih predstav. Program elektrarne je prerez najboljših tujih uprizoritev, ki jih v elektrarno prinašajo mednarodni festivali, in odličnih domačih ustvarjalcev. Elektrarnin programski profil vključuje širok spekter sodobnih scenskih umetnosti, od performansa do (post)dramskega gledališča, od prostorskih intervencij do predavanj. Rdeča nit vseh dogodkov v Stari elektrarni je želja po raziskovanju in premikanju meja estetskega in pričakovanega ter želja po angažiranosti v lokalnem in globalnem okolju.