Lumar / Okolju prijazna dejanja
Kaj lahko narediš sam, da pripomoreš k skrbi za okolje?
Podjetje Lumar je pokrovitelj trienala EKO 8

Ločevanje odpadkov, zasaditev novega drevesa, kupovanje oblačil iz druge roke, uporaba kolesa namesto avta, manj uživanja prehrane živalskega izvora. Kaj je zate okolju prijazno dejanje?

Podjetje Lumar, pokrovitelj EKO 8, si je zadalo izziv, da do leta 2030 postane ogljično nevtralno na ravni celotnega podjetja, s ciljem nevtralnih poslovnih procesov in proizvodnje, kar je v skladu z njihovo filozofijo življenja brez emisij.

Pa ti? Na infoping@ugmpong.si pošlji opis okolju prijaznega dejanja (s pripisom Lumar Zero Emission Living) in prejete opise bomo delili na naši spletni strani ter na družabnih omrežjih Lumar in UGM. Zbrani opisi nam bodo vsem v navdih, da skupaj napišemo lepšo zgodbo prihodnosti.

Podjetje Lumar je pokrovitelj EKO 8, Mednarodnega trienala umetnost in okolje. Partnerstvo med podjetjem Lumar in Umetnostno galerijo Maribor, ki je organizator trienala, je posebnega pomena, saj povezuje dve uspešni zgodbi, ki sta obe doma v Mariboru, vsaka pa je na svojem področju prepoznavna po vsej Sloveniji in v tujini. Ob tem sta to zgodbi s tradicijo odgovornosti do okolja. Lumar je s svojimi inovativnimi in okolju prijaznimi rešitvami že več kot četrt stoletja vodilni slovenski proizvajalec »skoraj nič energijskih hiš«. Trienale EKO pa že od leta 1980 v povezavi z najaktualnejšo sodobno umetniško produkcijo skrbi za okoljsko zavest med Slovenci vseh generacij.

V okviru trienala EKO 8 – tokratna edicija nosi naslov Pismo za prihodnost – je podjetje Lumar podprlo izid umetniške knjige avtorjev Nine Slejko Blom in Connyja Bloma, v kateri so pod sloganom Zelena risba za zeleno dejanje zbrani opisi okolju prijaznih dejanj posameznikov, ki so v zameno za opis dejanja prejeli zeleno risbo avtorjev. Knjigo si lahko ogledate na razstavi EKO 8 / Pismo za prihodnost v prostorih nekdanje Mariborske tekstilne tovarne (MTT) med 21. majem in 18. julijem 2021. Vabljeni!