Zimske počitnice v UGM (6+)
UGM, Strossmayerjeva 6
27. februar - 1. marec 2018, 10.00–12.30
vodi: Brigita Strnad, višja kustosinja in pedagoginja UGM

Otroke (6+) vabimo v času zimskih počitnic na ustvarjalna druženja v Umetnostno galerijo Maribor. Ogledovali si bomo razstavljene umetnine in se o njih veliko pogovarjali. Na ustvarjalnicah pa se bomo praktično ukvarjali s slikarstvom, kiparstvom in fotografijo.   

torek, 27. 2. 2018 / 10.00-12.30
Danes imamo ogromno izkušenj s fotografijo - ta je povsem prežela naša življenja. Pa jo znamo res dovolj dobro brati? Se zavedamo, kaj s fotografijo sporočamo drugim? Otroke vabimo na ustvarjalno druženje, na katerem se bomo ukvarjali prav z branjem in razumevanjem fotografij. Skozi ogled razstave Budnost, boj, ponos: skozi njene oči bomo »brali« fotografije sodobnih umetnic, ki nam v obliki ženskih portretov pripovedujejo zgodbe iz različnih koncev sveta: Japonske, Šrilanke, ZDA... Ogledu razstave bo sledila likovna ustvarjalnica, na kateri bodo otroci ustvarjali portrete njim pomembnih žensk.  

sreda, 28. 2. 2018 / 10.00-12.30
Sodobni umetniki pogosto kombinirajo različne umetniške medije, slikarstvo kombinirajo s kiparstvom ali arhitekturo, pogosto vključujejo tudi besedilo ali zvok. Na razstavi Zadnjih 5 let bodo otroci spoznavali dela sodobnih umetnikov, ki se izražajo na takšen način. Krajšemu ogledu razstave bo sledila likovna ustvarjalnica, na kateri bodo otroci za izražanje svojih idej izbirali med različnimi mediji in jih smiselno med seboj prepletali.  

četrtek, 1. 3. 2018 / 10.00-12.30 
Na tokratni ustvarjalnici bodo otroci na likovni način »osvajali« prostor. Na razstavi Zadnjih 5 let si bomo najprej ogledali kako se s prostorom ukvarjajo umetniki. Nastale otroške prostorske postavitve pa bodo otroci sami še dokumentirali z videom in fotografijo.   

Cena posamezne ustvarjalnice: 3,50 EUR / v ceno je vključeno vodenje, material in malica.
VABLJENI!