ZIMSKE POČITNICE V UGM
ustvarjalnice za otroke (5 - 10 let)
UGM, Strossmayerjeva 6
1. – 4. marec 2022, 10.00 – 12.30

vodita: Tjaša Ornik in Ana Zmrzlak, zunanji sodelavki UGM

Vsi ustvarjalnosti željni, pozor! Pustite starše doma in počitnice preživite v družbi umetnosti in prijateljev! V času zimskih počitnic vabimo otroke na igrivo in ustvarjalno druženje ter aktivno preživljanje prostega časa. Postali bomo raziskovalci likovne umetnosti, slikarji, kiparji in maskerji.

Tokrat bodo zimske počitnice v UGM predvsem barvite, zelo pisane! Barve, barvne zakonitosti in predvsem, kaj nam barve sporočajo, bomo spoznavali ob slikah umetnika Ludvika Pandurja. V njih bomo prepoznavali začarane vrtove, potovanja v New York, London in Pariz, mitološka bitka ter letne čase. Razstavljene umetnine pa nam bodo v navdih pri lastnem likovnem ustvarjanju. Ustvarjali bomo slike, majhne ali zelo velike; preizkušali pa se bomo tudi, kako ustvarjati z barvami v kiparstvu, prostoru in ne pozabim - v pustnih maskah. 

Otroci, vljudno vabljeni!

cena posamezne ustvarjalnice: 5 € (v ceno je vključena tudi malica)
obvezne predhodne prijave: Brigita Strnad, 02 22 94 697, brigita.strnad@ugm.si

Za otroke do 12 leta PCT protokoli niso potrebni. Program bo potekal v skladu in navodili NIJZ. V kolikor se program ne bi mogle izvajati v živo, bo potekalo na daljavo preko aplikacije ZOOM.