ŽENSKE PRIHAJAJO*: ZNANJE, PRAKSA, IZKUŠNJE, MREŽA / zaključna slovesnost in otvoritev razstave
UGM, Strossmayerjeva 6
četrtek, 21. oktober 2021, 20.00

Umetnostna galerija Marbor je pod okriljem Evropskega projekta Wom@rts, ki si prizadeva za večjo vidnost in pravičnejši dostop do ustvarjalnosti in trga umetnicam, je izpeljala povsem nov program usposabljanja, ki smo ga poimenovali Ženske prihajajo: znanje, praksa, izkušnje, mreža. Program je zasnovan s strani partnerjev projekta Wom@rts, za slovenski prostor pa sta ga prilagodili Polonca Lovšin ter Breda Kolar Sluga. Obsegal je 5 modulov, od katerih je bil vsak posvečen izbrani temi: prenos izkušenj, kako se kvalitetno predstaviti, kaj prinaša status samozaposlene, pregled portfolia in zapis izjave umetnice.

Na zadnjem srečanju, v četrtek 21.10. 2021, bomo po delavnici, ki jo vodi ustvarjalka Mina Fina odprli enodnevno razstavo in izpeljali zaključno prireditev. Predstavili bomo program usposabljanja ter sodelujoče umetnice. Na zaključno slovesnost od 20. ure naprej vabimo tudi javnost.  

 *Ženske prihajajo je naslov kipa, ki ga je leta 1976 v času svojega študija na ALU v Ljubljani ustvarila umetnica Duba Sambolec. S tem se poklanjamo eni prvih feminističnih umetniških izjav v slovenskem prostoru.