Zaključek ustvarjalnega poletja v UGM
pripovedno gledališče gdč. Bazilike ZAVRTI TIGRA! 6+
lutkovna predstava za enega gledalca + likovna ustvarjalnica BREZČASJE
UGM, Strossmayerjeva 6
nedelja, 29. avgust 2021, 11.00

Ob koncu poletja vas skupaj z Lutkovnim gledališčem Maribor vabimo na mednarodni festival 32. Poletni lutkovni pristan. Gostovalo bo Pripovedno gledališče gdč. Bazilike s predstavo Zavrti tigra! v režiji in izvedbi Katje Povše.

Gdč. Bazilika je tokrat ladijska strežnica, ki gledalca povabi, naj pokuka v zapuščen čezoceanski parnik. Gledalec dobi slušalke in skozi okenca gleda kratko lutkovno predstavo o vdovi Lejdi Leni, introvertiranem raziskovalcu Rihardu B. in mladem dekletu Beti, ki živijo v brezčasju, upajoč na svetlo prihodnost. Na parniku pa se potika še slepi potnik.

Predstava je namenjena individualnemu obiskovalcu. Med tem, ko boste ostali čakali na predstavo, pa boste na likovni ustvarjalnici, ki jo bo vodila Brigita Strnad (UGM), lahko predstavili svojo idejo o času oz. brezčasju. Kakšne barve in oblike je? Je morda podoben kakšni živali?

informacije: Brigita Strnad, muzejska svetovalka, brigita.strnad@ugm.si, 02 22 94 697

Udeležba je brezplačna. Za otroke do 15 leta PCT protokoli niso potrebni. Za odrasle spremljevalce je udeležba mogoča v skladu s PCT protokoli