ŠTIRIDESET SLOVENSKIH MUZEJEV IN GALERIJ V TEDNU OTROKA BREZPLAČNO ODPIRA SVOJA VRATA OTROKOM IN DRUŽINAM  
Umetnostna galerija Maribor, Strossmayerjeva 6
3.-9. oktober 2011

V Tednu otroka, ki ga letos obeležujemo od 3.-9. oktobra 2011, organizira Pedagoška sekcija Skupnosti muzejev Slovenije (SMS) akcijo Z igro do dediščine. Z bogatim programom, namenjenim otrokom in družinam sodeluje v projektu, ki se letos odvija drugič po vrsti, kar 40 muzejev in galerij iz vseh slovenskih regij. Ta teden bo za otroke in družine v muzeje ter galerije vstop prost.

Umetnostna galerija Maribor vabi otroke in družine na ogled dveh razstav: Ida Brišnik Remec & Marjan Remec, Tako blizu – tako daleč in Muzej robotov.  

IGRIVI PRIPOMOČKI za ogled razstave IDA BRIŠNIK REMEC & MARJAN REMEC, Tako blizu – tako daleč

Otrokom in njihovim odraslim spremljevalcem bodo ob razstavi na voljo različne didaktične naloge in igrivi pripomočki, ki bodo spodbujali k aktivnemu opazovanju umetniških del Ide Brišnik Remec in Marjana Remca. Otroci in odrasli, vabljeni na skupno preživljanje ustvarjalnih uric v UGM!  

SOBOTNA USTVARJALNICA & PRAVLJIČNA URA
sobota, 8. oktober 2011, od 10.00–11.30
Umetnostna galerija Maribor, Strossmayerjeva 6
pripovedujeta: Igor Černe in Robert Kereži, pravljičarja iz Mariborske knjižnice

Iz česa so narejeni roboti in kaj jih lahko oživi? Otroke bosta v razstavo Muzej robotov vpeljala pravljičarja Igor Černe in Robert Kereži. Nato bodo otroci svoje ideje in zamisli robotov likovno upodobili. Pravljična ura poteka v sodelovanju z Mariborsko knjižnico. Ustvarjalnico, ki je namenjena otrokom od 4. leta starosti dalje, vodita Urška Babuder, prof. likovne umetnosti in Brigita Strnad, kustosinja. NAJAVA NI POTREBNA!