Vodstvo po razstavi Mednarodni arhitekturni natečaj EPK - reka Drava 2012 Umetnostna galerija Maribor, Strossmayerjeva 6
sobota, 19. junij 2010, ob 20.00
vodi: Roger Riewe, arhitekt, profesor na TU v Gradcu in predsednik žirije natečaja    


To soboto zvečer se med natečajnimi projekti za Maribor 2012 lahko sprehodite z arhitektom Rogerjem Riewejem, ki je bil tudi predsednik ocenjevalne komisije za izbor nove brvi in ureditve Lenta. To bo torej priložnost, da se skozi labirint več kot 400 projektov v UGM sprehodite pod vodstvom simpatičnega profesorja Rieweja in ga kot predsednika ene od komisij tudi povprašate, kako je potekal izbor zanimivih projektov v Mariboru.

Roger Riewe je skupaj s partnerjem Florianom Rieglerjem danes med najbolj opaznimi arhitekti, ki delujejo v Avstriji. Po rodu Nemec, je profesor Riewe aktiven na različnih področjih, od Koelna, kjer je svetovalec v županovem odboru za načrtovanje do Graza, kjer vodi svojo arhitekturno pisarno in predava na Tehniški univerzi. Riewe je predaval na različnih univerzah po svetu, od rotterdamskega Berlageja, do Barcelone, Benetk in Calgaryja v Kanadi.

Na razstavi, ki je zapolnila stare prostore UGM od tal do stropa, je predstavljenih 400 idejnih rešitev mednarodnega arhitekturnega natečaja za ureditev nabrežja reke Drave, novo peš in kolesarsko brv čez reko Dravo ter novo zgradbo UGM. Natečaj, ki ga je za ureditev področja reke Drave razpisala Mestna občina Maribor pod okriljem Mednarodne zveze arhitektov, je privabil arhitekte iz 50 držav sveta. Zunanji pogled na mesto, inovativnost in svežina, ki jo prinašajo projekti za Maribor, naj bi se v prihodnjih letih materializirali v novi podobi glavne mestne vedute in Maribor zaznamovali kot kulturno prestolnico Evrope leta 2012.

VSTOP PROST!