Umetnine v žepu / Forma viva Maribor
Predstavitev žepnice o mariborski Formi vivi ter drugih slovenskih in evropskih kiparskih festivalih
UGM, Strossmayerjeva 6
četrtek, 5 april 2018, 18.00
vodi:  izr. prof. dr. Barbara Murovec
avtorica knjige: izr. prof. dr. Marjeta Ciglenečki (Filozofska fakulteta, Univerza v Mariboru)

gostje: Breda Kolar Sluga (UGM), Marko Košan (Koroška galerija likovnih umetnosti, Slovenj Gradec) in dr. Andrej Smrekar (Narodna galerija, Ljubljana).

Umetnine v žepu je zbirka knjižnih žepnic, s katero Umetnostnozgodovinski inštitut Franceta Steleta ZRC SAZU zapolnjuje eno od vrzeli v razmišljanju, pisanju in branju o umetnostnih spomenikih in prostorih Slovenije ter v njihovem razumevanju. V njih avtorji s strokovno tehtno in poljudno privlačno besedo, ki je hkrati bogato slikovno podprta, spregovorijo o umetninah in arhitekturnih spomenikih, tudi tako, da jih postavijo v širok družbeni kontekst.

Knjižica Forma viva Maribor je štirinajsta knjižica iz zbirke Umetnine v žepu. Knjiga je nastala v okviru raziskovalnega programa Slovenska umetnostna identiteta v evropskem okviru (ARRS, P6-0061), serija knjižic o mariborskih umetninah pa je začela nastajati v okviru aplikativnega raziskovalnega projekta Likovna umetnost v prostoru mesta Maribor (ARRS, L6-4315), ki sta ga sofinancirali tudi Mestna občina Maribor in SAZU.

Udeležba je brezplačna.
VABLJENI!