Torkova ustvarjalnica / Pike, črte in oblike
ustvarjalnica za otroke (5 - 9 let)
UGM, Strossmayerjeva 6
torek, 30. junij 2020, 10.00 – 12.30

vodita: Brigita Strnad, vodja pedagoškega programa UGM in Urša Rotman, prof. lik. um, strokovna sodelavka UGM

Vsak poletni torek vabimo otroke, da UGM spoznajo kot prostor ustvarjalnosti, druženja, igre in osvajanja novih izkušenj ter znanj. Pripravljamo vrsto kakovostnih izobraževalnih programov, ki se bodo izvajali v navdihujočem okolju umetnin v Umetnostni galeriji Maribor. Povabili pa vas bomo tudi v Mestni park.

V prvi torkovi ustvarjalnici letošnjega poletja se bomo spremenili v pike. Potem se bomo začeli premikati: naravnost, levo, desno, vijugasto, cikcakasto … Kakšno sled bomo puščali za seboj? Kaj nam nastale sledi oz. črte sporočajo? Kako jih doživljamo? Preko igre in likovnih nalog se bodo otroci seznanili s črto in risbo, kot najosnovnejšim načinom likovnega izražanja. Nato bomo pike, črte in oblike iskali v svojem okolju ter jih prenesli v svoje risbe.

Pri izvajanju ustvarjalnic, bomo upoštevali ukrepe NIJZ za nadzor okužbe. Predvsem pa bomo dejavnosti načrtovali v zunanjem prostoru pred UGM. V primeru dežja bomo ustvarjalnice izvajali v notranjem prostoru, ki je dovolj velik, da bomo poskrbeli za vzdrževanje primerne razdalje med vsemi udeleženci. Ustvarjalnice bodo potekale za največ 15 udeležencev.

cena: 5 EUR (vodstvo + likovni material + malica)

info: Brigita Strnad, brigita.strnadping@ugmpong.si ali 02 22 94 697 ali Urša Rotman, pedagog@ugm.si