TA VESELI DAN KULTURE V UGM
četrtek, 3. december 2015
UGM, Strossmayerjeva 6, Maribor

UGM na »Ta veseli dan kulture«, ki je tudi mednarodni dan invalidov, vabi vse obiskovalce v Umetnostno galerijo Maribor k ogledu razstave Ivan Dvoršak, fotograf in grafični oblikovalec. Za vas smo pripravili brezplačno vodstvo po razstavi z Aleksandro Vajd, mednarodno uveljavljeno fotografinjo, ki je na razstavi postavila svojo umetniško intervencijo in posebno vodstvo, ki bo prilagojeno slepim in slabovidnim, z Brigito Strnad, višjo kustosinjo UGM in s študenti likovne pedagogike. Vabljeni, da se pridružite kulturnemu utripu v prazničnem decembru!

18.00 VODSTVO PO RAZSTAVI / Ivan Dvoršak
vodijo: Brigita Strnad, višja kustosinja in študenti likovne pedagogike
Po razstavi vas bodo popeljali Brigita Strnad, višja kustosinja UGM, in študenti 4. letnika pedagoške fakultete Maribor, smeri Likovna pedagogika. Vodstvo bo prilagojeno tudi slepim in slabovidnim.

19.00 VODSTVO PO RAZSTAVI / Ivan Dvoršak skozi oči Aleksandre Vajd
vodi: Aleksandra Vajd, fotografinja
Aleksandra Vajd, danes mednarodno uveljavljena fotografinja, je vrsto let prijateljevala z izjemnim mariborskim fotografom Ivanom Dvoršakom. V sklopu retrospektivne razstave IVAN DVORŠAK, fotograf in grafični oblikovalec je na ogled tudi njena avtorska intervencija, ki temelji na osebnem poznanstvu in Dvoršakovo delo preizprašuje skozi različne poglede. Te poglede na Ivana Dvoršaka črpa iz lastnih spominov, ki jih zaokrožuje v avtorski intervenciji in predstavitvi številnih nenavadnih kompozicij, ki jih je avtor ustvaril in so prvič na ogled javnosti.

VLJUDNO VABLJENI! VSTOP PROST!