Štirje letni časi v Zbirki UGM / Poletje
predavanje in likovna delavnica
UGM, Strossmayerjeva 6 
četrtek, 5. julij 2018, 16.00 - 18.00
vodita: Mojca Štuhec, umetnostna zgodovinarka in Sarita Zupanc, likovna pedagoginja

"Odkar vem zanjo, sem kot avgustovska noč: miren, poln zvezd in daljav," pravi Ivan Minatti. Vsak od nas nosi v spominu svoje slike, vonje in zvoke poletja. Cvetoči travniki, žgoče sonce, zlata žitna polja, morski motivi z ladjami na horizontu, ribiški čolni, ki čakajo v varnem pristanu. Vse to povezujemo z letnim časom, ko so dnevi najdaljši in noči najkrajše. Takrat narava zaživi v vsej svoji mogočnosti in predstavlja umetnikom s svojim barvnim ter oblikovnim bogastvom neizčrpen vir navdiha.

Na poletnem druženju v okviru cikla Štirje letni časi v Zbirki UGM se bomo seznanili z likovnimi deli, na katerih so se umetniki posvetili krajini. Predstavitvi izbranih del bo sledila likovna delavnica, na kateri bomo izdelovali voščilnice z omenjeno motiviko v likovni tehniki akvarela.

Predavanja in delavnice iz cikla Štirje letni časi v Zbirki UGM so namenjeni kakovostnemu preživljanju prostega časa starejših. Delavnice nudijo možnost intimnejšega spoznavanja z umetnostjo, učenja novih veščin in ustvarjalnega samouresničevanja. Likovno predznanje ni potrebno.

Cena za posamezno srečanje je 10 EUR, za člane Kluba UGM 7 EUR.
VABLJENI!