Štiridnevna intenzivna delavnica s fotografom Klavdijem Slubanom
sobota in nedelja, 22.-23. oktober 2016, predvidoma ob 10.00
sobota in nedelja, 10.-11. december 2016, predvidoma ob 10.00 
Umetnostna galerija Maribor, Strossmayerjeva ulica 6
vodi: Klavdij Sluban, avtorski fotograf

Umetnostna galerija Maribor se pridružuje Festivalu Fotografije Maribor 2016 z organizacijo štiridnevne intenzivne fotografske delavnice pod vodstvom mednarodno priznanega fotografa Klavdija Slubana. Namen delavnice je podpora in usmeritev v konkreten projekt ob individualnem upoštevanju posameznikovega zanimanja in specifičnega osebnega izraza. Delavnica je usmerjena v konkreten rezultat vsakega udeleženca. Po zaključku delavnice bodo fotografije predstavljene v obliki razstave ali projekcije v Umetnostni galeriji Maribor.

Program delavnice za prvi termin v soboto in nedeljo 22. in 23. oktobra 2016:
o predstavitev fotografij udeležencev,
o pregled portfolijev v skupini in konstruktivna kritika,
o smernice v smislu prepoznavanja avtorske pisave in
o razmišljanje o pojmu 'serije' fotografij ter določitev fotografske naloge za naslednjo etapo.

Program delavnice za drugi termin v soboto in nedeljo 10. in 11. decembra 2016:
o pregled fotografij v okviru zastavljenih ciljev,
o konstruktivna kritika in usmeritev in
o razmišljanje o formatu ter načinu izvedbe (razstava, instalacija, foto knjiga, prezentacija).

Cena delavnice: 280 EUR za zaposlene in 180 EUR za dijake, študente, upokojence člane Kluba UGM in člane Fotokluba Maribor. Prijavijo se lahko amaterski in profesionalni fotografi. Pomembna je le predanost fotografiji.

POMEMBNO!

Vsak udeleženec naj prinese med 30 in 50 natiskanih fotografij, lahko tudi več serij. Ne prinašajte fotografij na elektronskih nosilcih. Število udeležencev je omejeno na 15. Obvezna je predhodna prijava do 17. oktobra 2016.  Prijava velja ob plačilu na blagajni UGM v času odpiralnih ur galerije ali na TRR SI56 0127 0603 0358 319 – s pripisom 'Za foto delavnico'. V primeru, da vplačate na TRR, prosimo sporočite vaše kontaktne podatke (e-naslov in številko telefona) na elektronski naslov andreja.borinping@ugmpong.si

Klavdij Sluban (r. 1963) je francoski fotograf slovenskega rodu. Pozornost svetovne javnosti, tako občinstva kot kritikov, je pritegnil s svojim popolnoma osebnim pristopom do fotografske prakse. Svoja dela razstavlja v pomembnih svetovnih muzejih in galerijah, od leta 1995 se posveča tudi fotografskim delavnicam z mladoletnimi zaporniki. Za svoja dela je prejel več uglednih nagrad, med drugim prestižno nagrado, ki jo podeljujejo evropski založniki za fotografijo European Publishers Award for Photography (EPAP, 2009), nagrado Niepece (2000), ki je najpomembnejša francoska nagrada za fotografijo in nagrado Leica (2004).

VLJUDNO VABLJENI!

 Info: Andreja Borin, višja kustosinja UGM, T 02/ 229 46 94, andreja.borin@ugm.si