Paul Schwer / srečanje z umetnikom
UGM Studio, Trg Leona Štuklja 2
sreda, 7. november 2018, 17.00

V UGM Studiu bomo med 9. novembrom in 8. decembrom gostili nemškega umetnika Paula Schwera, ki že preko 20 let deluje na razširjenjem področju slikarstva. Njegovo delo se vrti okoli mešanja barve, svetlobe, prostora in gibanja, pogosto pa raziskuje tudi okolje, v katerem gostuje, tako da svoje delo - večinoma objekte iz umetnih materialov, ki jih transformira – z njim povezuje. Umetnik ima bogate izkušnje razstavljanja v zelo različnih mestih od Istanbula do Düsseldorfa, vendar ga vsako mesto nagovarja z nečim drugim. Maribor je obiskal dvakrat, navdušila ga je mestna arhitektura, predvsem pestrost arhitekturnih stilov, ki se povezujejo na tako majhnem prostoru.

O arhitekturi je prebiral, zbiral podatke, nato pa se odločil, da mesto razišče tudi drugače. Zanimajo ga izkušnje posameznikov, meščanov, nas, ki poznamo skrite kotičke, prostore s posebnim nabojem, napake, nerealizirane projekte, točke želja in upanja. V procesu postavljanja instalacije vabi obiskovalce, da razkrijete nekaj svojega mesta, da prispevate arhitekturne drobce vašega vsakdana, ki so redko vidni turistu.

Pridružite se mu v sredo, 7. novembra, ob 17.00 in s seboj prinesite svoje poglede v obliki fotografije. Lahko so posnete s telefonom, lahko jih prinesete v fizični obliki, v digitalni obliki na ključku ali tudi predhodno pošljete na njegov elektronski naslov: paulschwerping@gmxpong.de. Vaše fotografije bo zbral, natisnil in jih vključil v razstavo Okno. Njegovo povabilo si lahko preberete tukaj.


VABLJENI!