Sodobna slovenska ilustracija / vodstvo po razstavi
UGM, Strossmayerjeva 6
sobota, 7. maj 2022, 11.00

vodi: Darka Tancer-Kajnih, glavna in odgovorna urednica publikacije Otrok in knjiga

Vljudno vabljeni na prvo vodstvo po razstavi Sodobne slovenske ilustracije, ki ga bo vodila Darka Tancer-Kajnih, slovenistka in profesorica ter glavna in odgovorna urednica publikacije Otrok in knjiga, revije za vprašanja mladinske književnosti, književne vzgoje in s knjigo povezanih medijev.

Razstava 14. Slovenskega bienala ilustracije, ki jo s ponosom gostimo v UGM ponuja pregled čez odličnost, raznolikost in naboj nagovora sodobne slovenske ilustracije. Na razstavi je predstavljenih več kot 80 avtorjev in avtoric z originalnimi ilustracijami, nastalimi v zadnjem obdobju. Ob tem lahko obiskovalci prelistajo več kot 50 knjig, ilustriranih z originali na razstavi.

Bienale ilustracije že od leta 1993 organizira Cankarjev dom skupaj z Zvezo društev slovenskih likovnih umetnikov. Ta likovna manifestacija že več kot četrt stoletja združuje starejše in mlajše generacije umetnikov ilustratorjev ter njihove najboljše dosežke potrjuje z nagrado, plaketami in priznanji Hinka Smrekarja. Bienalna razstava letos prvič gostuje v Mariboru.

Vodstvo je vključeno v ceno vstopnine.